Hoe lekker ook simpel kan zijn proef je terug in dit gerecht met en Indisch knipoog.

De naam Indisch saté gehakt met rijst is anders dan je zou doen denken. Geen saté op een stokje maar het gehakt rullen met saté kruiden en specerijen.

Hoe lekker ook simpel kan zijn proef je terug in dit gerecht met en Indisch knipoog.

Bereidingswijze

  1. Doe een scheutje zonnebloemolie in een ruime pan, bak hierin de ui en de knoflook, zorg dat het niet bruin wordt
  2. Bak nu het gehakt erbij rul en bruin, voeg de kruiden, de paprika en de boontjes toe. Bak dit een minuut of 5 mee
  3. Roer nu de pindakaas de ketjap en de sambal toe samen met 200 ml water, breng al roerend aan de kook
  4. Kook de rijst volgens de verpakking
  5. Schep de rijst op een bord en serveer de saté gehakt er boven op

Laat een reactie achter