Pilav is verwant aan de Italiaanse risotto en komt uit het Midden-oosten.

Pilav met kip, perzik, paprika en champignons is een makkelijk recept, ideaal voor een doordeweekse dag.

Pilav is verwant aan de Italiaanse risotto en komt uit het Midden-oosten en wordt gegeten in Perzië, India en Centraal Azië. Het bestaat uit een graansoort als rijst die gefruit wordt in olie.

Hierna wordt bouillon toegevoegd en net zoals risotto gaar gekookt wordt. Hieraan worden, per landstreek, verschillende groenten en vlees aan toegevoegd.

In dit gerecht gebruik ik basmatirijst.

Gek op kip met rijst, bekijk dit recept met Zoetzure kip, ananas en rijst of deze Chinese gehaktballetjes in zoetzure saus met rijst.

Meer informatie over: champignonsaus invriezen, champignons bewaren en opwarmen

Pilav variaties

Varieer met Pilav en probeer eens gehakt te gebruiken i.p.v. kip.

Pilav recepten

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheut olie in een wok en bak hier in de kip bruin. Doe dit beetje bij beetje
  2. Schep met een schuimspaan uit de pan in een schaal en zet apart
  3. Fruit dan in dezelfde olie de ui glazig en voeg de paprika, champignons en knoflook toe, en bak even mee
  4. Voeg dan de tomatenpuree toe meng goed door en laat een paar minuten mee bakken
  5. Doe het uienmengsel over in de schaal bij de kip en zet weer apart
  6. Als het nodig is voeg je nog wat olie toe in de pan en verhit je dit weer even. Doe hier de geweekte en goed uitgelekte rijst in en bak de rijst tot het begint te glimmen
  7. Dan voeg je ± 500 ml hete kippenbouillon, sojasaus, sambal en paprikapoeder toe en meng goed door, zorg dat de rijst onder het vocht zit
  8. Voeg dan weer het kip/ uienmengsel toe. Sluit de pan met een deksel en zet op een vlamverdeler op laag vuur en laat de rijst garen.
  9. Hou het goed in de gaten want het gaat vrij snel
  10. Als het nodig is voeg je nog wat bouillon toe
  11. Ik voegde nog 100 ml sap van de perziken toe. Verdeel de blokjes perzik over het rijstmengsel

Laat een reactie achter