Kip met pasta en roomsaus is een perfect comfort food-gerecht

Deze kip met pasta en roomsaus is precies wat je nodig hebt als je opzoek bent naar een pasta gerecht met room dat snel klaar is! Het is een perfect comfort food-gerecht waarin de Italiaanse smaken samenkomen met kip, roomsaus, knoflook en kaas. Dit recept is eenvoudig, maar zeker niet saai.

Pasta met kip in roomsaus

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 200 gr pasta (bijvoorbeeld penne, tagliatelle of fusilli)
  • 300 gr kippendijen of kipfilet
  • 2 tl kipkruiden
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • Handje rucola
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr Grana Padano (geraspt)
  • Snufje zout en peper

Lees meer over hoeveel gram pasta per persoon

Pasta met roomsaus en kip
Ik gebruik fusilli pasta voor mijn roomsaus en kip

Bereiding:

1. Kip bereiden

Snijd de kippendijen of kipfilet in stukjes en kruid ze met de kipkruiden. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip goudbruin en bijna gaar.

2. De basis voor de roomsaus maken

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit deze in pan waar je de kip bakt. Roer alles goed door.

3. Pasta en saus samenbrengen

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik fusilli maar penne, spaghetti of tagliatelle werkt allemaal prima in dit recept.

4. Maak de roomsaus

Voeg de slagroom toe aan de pan met kip, ui en knoflook en roer goed door. Voeg nu de geraspte Grana pardano kaas toe en roer alles door totdat het gesmolten is. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Blijf alles goed doorroeren.

5. Groenten toevoegen

Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze samen aan de roomsaus. Laat het geheel een paar minuten pruttelen, zodat de smaken goed mengen.

6. Serveren

Giet de pasta af en meng deze met de roomsaus, kip en tomaatjes. Schep het gerecht op en garneer met een handje rucola en eventueel nog geraspte Grana Padano.

Italiaanse salade met mozzarella, tomaat, olijven en komkommer
Een frisse Italiaanse salade met mozzarella, tomaat, olijven en komkommer

Tips voor het serveren van pasta roomsaus en kip:

  • Serveer deze pasta met kip en roomsaus met knapperig stokbrood of een frisse salade.
  • Liever wat extra groenten? Voeg spinazie of courgette toe aan de saus!
  • Dit gerecht werkt ook uitstekend met spaghetti of tagliatelle als alternatief voor penne pasta.

Kip met pasta recepten

Heb je genoten van deze pasta met kip recepten? Probeer dan ook eens mijn recept voor Kip Alfredo met roomsaus en broccoli of mijn spaghetti met tomatensaus en kipgehaktballetjes.

Heb jij dit recept gemaakt, laat ons weten wat jij ervan vindt, ik ben benieuwd!

Bereidingswijze

Kip met pasta en roomsaus
  1. Snijd de kippendijen of kipfilet in stukjes en kruid ze met de kipkruiden. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip goudbruin en bijna gaar.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit deze in pan waar je de kip bakt. Roer alles goed door.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik fusilli maar penne, spaghetti of tagliatelle werkt allemaal prima in dit recept.
  4. Voeg de slagroom toe aan de pan met kip, ui en knoflook en roer goed door. Voeg nu de geraspte Grana pardano kaas toe en roer alles door totdat het gesmolten is. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Blijf alles goed doorroeren.
  5. Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze samen aan de roomsaus. Laat het geheel een paar minuten pruttelen, zodat de smaken goed mengen.
  6. Giet de pasta af en meng deze met de roomsaus, kip en tomaatjes. Schep het gerecht op en garneer met een handje rucola en eventueel nog geraspte Grana Padano.

Laat een reactie achter