Dit eenvoudige en smaakvolle recept brengt de authentieke Mexicaanse smaken naar je keukentafel.

Mexicaans salsa saus recept : Dit eenvoudige en smaakvolle recept brengt de authentieke smaken van de Mexicaanse keuken naar je keukentafel.

Met slechts een paar verse ingrediënten zoals rijpe tomaten, rode ui, knoflook, jalapeño’s, en een mix van specerijen, creëer je in een handomdraai een heerlijke salsa.

Of je het nu serveert als dip, bijgerecht of als topping voor je favoriete Mexicaanse gerechten, deze salsa is een echte smaakmaker.

Mexicaanse salsa saus

LET OP! Verwacht geen flauwe salsa. Dit is een pittig Mexicaans salsa saus recept dat elk gerecht nog smakelijker maakt. Voeg meer of minder van de smaakmakers toe, maak het jouw recept!

Ingrediënten

Rijpe tomaten, rode ui, knoflookteentjes, jalapeño’s, verse koriander, limoensap, gemalen komijn, suiker (optioneel), zout, ingeblikte geplette San Marzano-tomaten.

Bereiding

Keukenmachine met Mexicaanse salsa
Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine en klaar.
  1. Voeg verse tomaten, ui, knoflook, jalapeño pepers, koriander, limoensap, komijn, suiker en zout toe in een keukenmachine.
  2. Pulseer tot fijn en goed gemengd. Voeg dan de geplette tomaten toe en pureer tot bijna glad.
  3. Voeg toe aan een serveer schaal en eet smakelijk!

Bewaren en invriezen

  • De zelfgemaakte salsa kan 10-12 dagen in een luchtdichte container in de koelkast bewaard worden.
  • Je kunt de salsa ook tot 4 maanden invriezen door deze in een diepvriesbestendige container te doen en met folie te omwikkelen. Dit zorgt ervoor dat je altijd verse, smakelijke salsa bij de hand hebt.

Lees alles over nachos en bereidingswijze

Authentieke Mexicaans salsa receptuur
Salsa dip voor de nachos.

Mexicaanse bijgerechten en dips


Is deze Mexicaanse salsa geschikt voor kinderen bij gevulde kip?

Ja, pas de hoeveelheid jalapeño’s aan voor minder pittigheid.

Hoeveelheid voor 4 personen en kan ik het vooraf maken?

Ja, het is geschikt voor 4 personen en kan vooraf worden gemaakt.

Wat als de salsa te zuur is?

Voeg meer suiker toe om de zuurheid te balanceren.

Wat is de houdbaarheid van de Mexicaanse salsa saus?

10-12 dagen in een luchtdichte container in de koelkast, tot 4 maanden in de vriezer.

Kan het gebruikt worden als pizza beleg?

Ja, kan als een smaakvolle topping worden gebruikt.

Is er vervanging voor koriander?

Ja, je kunt koriander vervangen door andere kruiden naar keuze zoals peterselie.

Kan ik het bewaren in de vriezer?

Ja, kan in de vriezer worden bewaard tot 4 maanden.

Bereidingswijze

Mexicaans salsa recept
  1. Plaats de verse tomaten, ui, knoflook, pepers, koriander, limoensap, komijn, suiker (indien gebruikt) en zout in een keukenmachine
  2. Pulseer tot de inhoud fijn en goed gemengd is
  3. Giet de geplette tomaten en groene chilipepers erbij. Pureer tot het meestal glad is
  4. Proef en voeg indien nodig meer komijn en suiker toe
  5. Koel in de koelkast afgedekt tot het klaar is om te serveren

Laat een reactie achter