Nacho's met gehakt uit de oven staat binnen 15 minuten op tafel

Homemade nacho’s uit de oven met gehakt is altijd leuk voor een doordeweeks diner of als borrelhap te serveren. Leer hoe je een lekker en simpel nacho ovenschotel maakt door laagjes te maken met nachochips, gehakt, maïs, bonen en kaas. Stop de ‘macho nacho’ in de oven en bak de lekkerste nachos uit de oven in 10 minuten.

Voeg je favoriete toppings toe zoals tomaat, zure room, avocado, guacamole, olijven, koriander, of laat je gasten zelf hun toppings toevoegen. Een simpele loaded nacho recept is altijd een geweldig idee om samen te eten.

Nacho’s met gehakt recept

Het leuke ook aan dit nacho ovenschotel met gehakt is dat je het met je handen kunt eten. Bij ons thuis word regelmatig gevraagd naar nacho chips uit de oven omdat iedereen lekker naar wens zijn eigen bord nacho’s kan opmaken. Ideaal dus voor mensen die kieskeurige eter zijn!

Een nacho schotel met pittig rundergehakt, twee verschillende soorten smeltkazen en veel verse ingrediënten zoals avocado, koriander, tomaten en groene uien. Deze ovenschotel met nachochips is het een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Het mooie van dit Mexicaanse gerecht is dat je de nacho’s als avondeten of als borrelhap, snel op tafel zet!

Wat is de beste kaas voor nacho’s?

Je zal merken dat de beste kazen voor nacho’s met gehakt uit de oven, twee verschillende soorten kaas zijn. Een geraspte kaas en een kaassaus.

Leer hier hoe je kaassaus maakt voor bij je nacho’s

Deze homemade nacho’s vragen om echte smaakvolle geraspte kazen in welke vorm van smaak je ook lekker vindt. Ik hou van pittig en kies dan ook vaak voor cheddar of Emmentaler. Maar een pittige Noord-Hollandse kaas gaat ook prima bij je nachts met gehakt.

Hier meer informatie over: Welke kaas is het beste voor nacho’s

Ingrediënten nacho’s uit de oven

Dit is een overzicht voor de ingrediënten de je nodig hebt voor nachos uit de oven lekker en simpel. De precieze hoeveelheden van elk ingrediënt staan beneden aan deze pagina.

Tortilla chips: Kies voor een stevige tortilla chips die de toppings en je gehakt kunnen dragen. Aangezien je de nachos met je handen eet is dat wel handig. Je kunt ook kiezen voor Doritos of ander merk tortilla chips maar deze zijn vaak wat dunner.

Of maak je eigen homemade tortillachips van wraps

Gehakt: Maakt van je nacho’s een smaakvol geheel en brengt ook alles samen. En niet te vergeten het maakt van je nacho’s een hoofdgerecht.

Ui: kook je samen met je gehakt voor meer smaak.

Taco kruiden: Je kunt taco kruiden uit de supermarkt kopen in ene pakje of je maakt je eigen kruidenmix. Als je taco kruiden uit een pakje gebruikt, lees de beschrijving wat je hebt waarschijnlijk wat water nodig tijdens het bakken van je gehakt.

Bonen: Niet iedereen is weg van zwarte bonen, maar ook deze geven je gerecht even wat meer diepgang en vulling.

Jalapeños: voeg je toe voor een beetje pit! Ze zijn optioneel dus wees zo vrij om de hoeveelheid te verminderen of juist meer toe te voegen.

Geraspte kaas: Ik kies vaak om twee verschillende kazen te blenden over de nachoschotel. Kies de kaas die jij lekker vindt.

Hoe maak je warme nacho’s uit de oven met gehakt

Nacho’s uit de oven maken is zo eenvoudig! Het enige wat je hoeft te doen is het gehakt te bakken en dan ben je al bijna klaar…

  1. Bak het gehakt aan in een grote koekenpan samen met wat gesnipperde ui. Verwijder het vocht dat uit het gehakt komt.
  2. Voeg de taco kruidenmix toe aan het gehakt en roer alles door. Voeg een beetje water toe als dit op de verpakking van d kruidenmix staat.
  3. Maak laagjes nachochips op een ovenschotel of bakplaat. Begin met wat chips, voeg dan wat geraspte kaas over de chips, dan wat gehakt, bonen, mais en herhaal de laagjes en eindig met kaas.
  4. Bak de nacho’s in de oven tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Hoe lang nacho’s bakken

Hou je nacho’s in de gaten en haal ze uit de oven wanneer de kaas gesmolten is en de randen bruin beginnen te worden. Je kunt ongeveer 10 tot 15 minuten aanhouden op 190 graden, afhankelijk hoe sterk je oven is.

Toppings voor nacho’s

Nacho toppings en dipsauzen guacamole, jalapenos en salsa

Het leuke van een nacho schotel maken is zijn veelzijdigheid. De nachoschotel is een prima manier om een grote groep mensen te bedienen of mensen die kieskeurig zijn omdat iedereen zijn eigen portie nacho’s mag maken. Zet een nachobar op met allemaal verschillende toppings. Laat je vrienden en familie een van deze toppings toevoegen:

  • Salsa
  • Guacamole of in blokjes gesneden avocado
  • Gehakte rode ui of gesneden lente-ui
  • Verse koriander
  • Gesneden tomaten
  • Zure room
  • Gesneden zwarte olijven
  • Jalapeños

Wat kun je serveren bij nacho’s uit de oven?

Wil je meer serveren dan alleen de nacho’s met gehakt en toppings, dan kun je kiezen om er rijst, een groene salade of chili- con carne te serveren.

Bewaren

Warme nacho’s uit de oven met gehakt en kaas wil je het liefst direct opeten. Je kunt ze beharen in een afsluitbare container maar daar wordt de chips niet beter van. Ze worden dan juist nat en slap van het gehakt en de andere ingrediënten die vocht bevatten. Wat je wel kunt doen is later op de dag de nacho’s nog eten.

Hoe opnieuw opwarmen

Om op een later tijdstip dezelfde dag de nacho’s warm te eten werkt als volgt. Plaats de ovenschaal of bakplaat in een voorverwarmde oven op 190 graden en verwarm ze nogmaals op. Voeg eventueel nog wat extra kaas toe voordat ze de oven ingaan.

Kun je een nachoschotel invriezen?

Je kunt het gekookte, gekruide rundergehakt in een luchtdichte verpakking invriezen. Tot 3 maanden. Ontdooi vervolgens het vlees en bereid het volgens de instructies. Ik raad niet aan om de overgebleven gebakken nacho’s uit de oven in te vriezen. Ze behouden namelijk hun smaak en knapperigheid niet.

Recept variaties

  • Verruil het gehakt voor jackfruit voor vegetarische nacho’s uit de oven.
  • Verruil het gehakt voor kipgehakt of overgebleven of restjes vlees zoals pulledpork.
  • Maak er een pittige Doritos recept van.
  • Maak nachos uit de oven met chilisaus of crème fraîche

Tips voor de beste nacho’s uit de oven

  • Koop een blok kaas en rasp de kaas zelf. Voor geraspte kaas uit de supermarkt smelt niet zo goed over je nacho’s als wanneer je zelf kaas raspt.
  • Maak meerdere laagjes. Door meerdere lagen chips, kaas en gehakt op je ovenschaal of bakplaat te leggen, zorg je ervoor dat de meeste van je nacho chips bedekt zijn met kaas gehakt en jalapenos. Anders krijg je kaas en rundergehakt op de bovenste laag en daaronder een hoop gewone chips. En dat is niet de bedoeling. Je wilt bij elke hap alle ingrediënten proeven!
  • Nacho’s kunnen makkelijk verbranden in de oven, dus blijf er bij staan en verwijder de ovenschotel als de kaas goed gesmolten is.
  • Serveer de Serveer de nacho’s warm uit de oven
  • Varieer met toppings en ingrediënten die jij en jouw gasten lekker vinden. Niets is te gek!

Bereidingswijze

Bereidingswijze nacho ovenschotel
  1. Rul het gehakt in de koekenpan
  2. Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en roer goed door
  3. Verwarm de oven op 180 graden voor
  4. Snijd de tomaatjes klein
  5. Lek de zwarte bonen uit
  6. Lek de mais uit
  7. Snijd de koriander fijn
Bakplaat opmaken
  1. Bedek de bakplaat met aluminiumfolie
  2. Vul de bakplaat met nachochips
  3. Daar bovenop het gehakt en de geraspte kaas
  4. Voeg daar bovenop de zwarte bonen en mais
  5. Zet de bakplaat in de voorverwarmen oven en bak tot de kaas gesmolten is in ± 5 minuten
  6. Haal de bakplaat met de nachts uit de oven bedek met tomaat, koriander, rode peper en zure room
  7. Zet de bakplaat op tafel met de chilisaus, guacamole en eet smakelijk!

Laat een reactie achter