
Kippensoep zoals je moeder hem had kunnen maken.
Zelf kippensoep maken is niet alleen leuk maar ook zo lekker. Je hebt wel even wat tijd nodig en de soep is het lekkerste als je het de dag van te voren maakt.
Maak zonder pakjes en zakjes op de ouderwetse manier een flinke pan kippensoep met geheim ingrediënt, gember. Dat maakt het net even anders.
Tip: zorg dat je een grote pan soep maakt en vries delen in voor op een later moment.
Andere kippensoep recepten
Bereidingswijze
-
Snij de ui doormidden (compleet met schil) en leg deze beide met de gesneden kant naar beneden in de koekenpan. Laat deze enkele minuten bakken totdat de onderkant bruint en schroeit
-
Leg ondertussen de kippenbouten op de bodem van de soeppan
-
Maak ondertussen de wortel, prei en bleekselderij schoon en snij deze in grove stukken, maar hou een beetje over voor op het einde. Leg het grotendeel deze bovenop de kippenbouten
-
Maak de knoflook schoon en schil het stukje gember en leg deze in hun geheel bij de rest in de soeppan
-
Leg de takjes kruiden, de laurierblaadjes, de kruidnagels, het stukje foelie en de rode peper in hun geheel bij de rest in de soeppan
-
Vul de soeppan nu aan met 2 liter kippenbouillon
-
Leg als laatst de uien met de gesneden kant (met schil) in de bouillon. Dit zal ervoor zorgen dat de bouillon helder wordt
-
Laat dit 2,5 uur zachtjes pruttelen
-
Pak na 2,5 uur met de schuimspaan de kippenbouten er voorzichtig uit. Let deze op een bord en ontdoe met twee vorken de bouten van hun vel. Vervolgens pluk je het vlees met twee vorken uit elkaar. De structuur lijkt dan op pulled chicken
-
Zeef vervolgens met een bolzeef de bouillon. Alle groenten en kruiden zijn te gaar en gooi je weg. Je houdt nu alleen een bouillon over
-
Voeg vervolgens de geplukte kip hierbij
-
Schep twee eetlepels vermicelli erbij en kook nog voor 3 tot 4 minuten
-
Voeg op het laatst het laatste beetje fijngesneden wortel, prei en selderij erbij
-
Proef de soep en maak eventueel extra op smaak met peper en zout