Deze pizza biedt een explosie van smaken, gelaagd met de rijke umami van salami, de pittige smeerbaarheid van 'nduja
Maak kennis met de broers Mauro en Zico van Fratelli e pizza. Zij delen hun pittige en hartige Pizza met salami en ‘Nduja.
Deze pizza biedt een explosie van smaken, gelaagd met de rijke umami van salami.
De pittige smeerbaarheid van ‘nduja, en de romige zachtheid van mozzarella en de zoetheid van verse paprika maken het af.
Bekijk de video vanaf 4:43 voor de pizza met salami en nduja.
Zo maak je de pizza met salami en ‘Nduja
Boodschappenlijstje:
- 1 bol pizzadeeg (zelfgemaakt pizza-deeg)
- 4 eetlepels tomatensaus (tomatensaus)
- 100 gram salami, dun gesneden
- 80 gram ‘nduja
- 125 gram mozzarella, in plakjes of geraspt
- 1 verse rode paprika, in dunne reepjes gesneden
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen: Stel de oven in op de hoogste temperatuur, met een pizzasteen of omgekeerde bakplaat binnenin om op te warmen. Heb je een pizzaoven, verwarm deze op tot 450°C graden.
- Deeg uitrollen: Bestuif een werkvlak met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een dunne cirkel.
- Tomatensaus verspreiden: Bedek de pizzabodem gelijkmatig met tomatensaus, en laat een rand van ongeveer 1 cm vrij.
- Beleggen: Verdeel eerst de salami over de saus. Voeg vervolgens kleine dotjes ‘nduja toe. Bedek met mozzarella en verspreid de paprikareepjes over de top.
- Bakken: Plaats de pizza op de voorverwarmde pizzasteen of bakplaat en bak tot de korst goudbruin is en de kaas bubbelt, meestal 7-10 minuten.
- Serveren: Haal de pizza uit de oven, laat het even afkoelen, snijd het in stukken, en serveer het warm.
Wat is Nduja?
Nduja is een smeerbare, pittige worst uit Calabrië, in het zuiden van Italië. Deze worst is rijk aan smaak dankzij een combinatie van gemalen varkensvlees, vet, zout, en een flinke dosis rode pepers. Dit geeft ‘nduja zijn kenmerkende pit. De smeerbaarheid maakt het een veelzijdig ingrediënt dat smaak toevoegt. Denk dan aan sauzen, pizza’s, en andere gerechten waar je wel wat pit kunt gebruiken. Hou je van pit, probeer dan ook de pizza bakkeljauw met Madame Jeanette peper van de Surimams.
Napolitaanse of Romeinse pizzabodem
Deze pizza navigeert tussen de Romeinse en Napolitaanse pizza stijlen. Ze gebruiken een dunne bodem die de pizza een krokante textuur geeft. Het is een pizza die het beste van beide werelden biedt. Ideaal dus als je net als ik van pittigheid houdt.
Podcast & pizza
Tijdens mijn podcast “Eet Zaken‘ bakken we de favoriete pizza van mijn gast en praten over het runnen van een bedrijf. Er zijn 13 afleveringen opgenomen en dus uiteindelijk 13 verschillende soorten pizza’s gemaakt.
Proef hier de eerste pizza’s van mijn gasten;
Bereidingswijze
-
Stel de oven in op de hoogste temperatuur, met een pizzasteen of omgekeerde bakplaat binnenin om op te warmen. Heb je een pizzaoven, verwarm deze op tot 450°C graden.
-
Bestuif een werkvlak met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een dunne cirkel.
-
Bedek de pizzabodem gelijkmatig met tomatensaus, en laat een rand van ongeveer 1 cm vrij.
-
Verdeel eerst de salami over de saus. Voeg vervolgens kleine dotjes 'nduja toe. Bedek met mozzarella en verspreid de paprikareepjes over de top.
-
Plaats de pizza op de voorverwarmde pizzasteen of bakplaat en bak tot de korst goudbruin is en de kaas bubbelt, meestal 7-10 minuten.
-
Haal de pizza uit de oven, laat het even afkoelen, snijd het in stukken, en serveer het warm, eet smakelijk!