Een heerlijke frisse venkelsalade
Deze salade van venkel, spinazie, olijven en venkelsalami staat snel op tafel.
Chef-kok Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.
Venkel kun je koken, roosteren, stoven of gewoon rauw verwerken in een salade.
Door het venkelzaad eerst in een laagje olijfolie te bakken, maak je het zaad wakker, zoals hij dat noemt.
Bram gebruikt graag een specerij in zijn recepten die je later ook in het gerecht terug ziet, zoals de venkelzaad en venkelsalami in deze salade.
Specerij; venkelzaad
Venkelzaad is het zaad van de venkelplant. Gedroogde gemaald venkelzaad, heeft een sterker aroma dan heel venkelzaad.
Venkelzaad bevat het veel vitamines en mineralen, helpen je bij problemen met de spijsvertering en werken eetlustremmend.
De Italianen verwerken venkel in sauzen, zoals in pizzasaus, maar ook in peperoni.
Bekijk ook deze courgette soep van Bram Haver.
Bereidingswijze
-
Voeg twee eetlepels olie toe in de pan op laag vuur toasten
-
Snijd de sjalot en venkel fijn in kleine blokjes
-
Roer door de pan met olie en venkelzaad
-
Voeg de venkel en sjalot aan de pan toe en roer door
-
Voeg 1 fijn gesneden teentje knoflook toe
-
Roer alles goed door en warm op laag vuur door
-
Pers de citroen uit en voeg het sap toe in de pan
-
Roer alles goed door
-
Snij wat dragon fijn en voeg toe
-
Laat de dressing afkoelen
-
Voeg het bladspinazie toe aan een kom
-
Voeg wat venkeldressing toe en meng door elkaar
-
Leg nu de venkelsalami op de salade
-
Snijd de olijven in tweeën en voeg ook toe aan de salade
-
Eet smakelijk