Dit courgettesoep recept is een simpele, maar lekkere soep. In deze video geeft Bram Haver je de basis, maar voel je vrij om de lekkere courgettesoep naar eigen inzicht klaar te maken.

Wil je of moet je meer groenten eten, dan is soep de manier om extra groente te eten. Courgette is niet alleen lekker, maar ook uitermate geschikt voor soep. Met de toevoeging van een aardappel, is de smaak van courgette is niet overheersend.

Zoals Bram je laat zien, passen verschillende soorten kruiden bij de courgettesoep. Laat je verrassen door de eenvoudige manier van bereiding, maar o zo lekker.
Chef-kok Bram Haver is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.

Specerij; kerrie madras

In dit recept gebruikt Bram de specerij kerrie madras. De kerrie madras wordt vaak gebruikt in Indische gerechten, soepen, gehakt, salades, vlees en sauzen. Houdt je van een goede, lekkere currysaus, dan is kerrie madras de juiste keus.

Gek op koken met specerijen, probeer dit recept van shakshuka met komeinpoeder en kaneel.

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappel en snij fijn
  2. Snij de sjalot in ringen
  3. Was de courgette en snij in dunne reepjes
  4. Zet de pan op met de boter en glaceer de aardappel en sjalot
  5. Roer de aardappel goed door en voeg nu de courgette toe
  6. Voeg de kerrie madras toe aan de pan en roer weer goed door
  7. Giet de kookroom toe en roer door en kook tot alles gaar is
  8. Voeg alles toe, inclusief de basilicum in een keukenmachine of blender en maak er de gewenste dikte van
Maak de soep af
  1. Zeef de soep nu door een fijnzeef
  2. Proef en maak op smaak met een snuf zout en peper
  3. Voeg citroensap toe voor de frisheid en roer door
  4. Schep de soep in een bord en maak af met een blaadje basilicum en olijfolie, eet smakelijk!

Laat een reactie achter