Koolraap heeft een licht zoete en licht bittere smaak en wordt meestal gebruikt in soepen en stoofschotels

In dit recept laat ik zien hoe je een snelle vegetarische koolraap kikkererwtensoep maakt.

Koolraap wordt wel een “vergeten groente” genoemd, wat betekent dat het niet zo vaak wordt gekocht of gebruikt als andere groenten, zoals broccoli of wortels.

Dit komt deels doordat koolraap een minder bekende groente is dan sommige andere, en ook doordat het niet altijd gemakkelijk te vinden is in de supermarkt.

De soep van koolraap en kikkererwten is wat mij betreft een blijvertje!

Wat is koolraap?

Koolraap is een wortelgroente die behoort tot de familie van kool, broccoli en bloemkool. Het is een ronde of ovale groente met een witte, romige vlees en een dunne, licht groene of paarse schil. Koolraap heeft een licht zoete en licht bittere smaak en wordt meestal gebruikt in soepen en stoofschotels. Het is een goede bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine C, kalium en vezels. Koolraap is populair in veel delen van de wereld, waaronder Europa, Azië en Noord-Amerika.

Is er verschil tussen koolraap en koolrabi?

Het verschil tussen koolraap en koolrabi is dat Koolrabi de verdikte stengel van een koolsoort is die in een knolvorm ‘boven de grond’ groeit. In tegenstelling tot de koolraap, die halverwege onder de grond groeit en men deze wortel eet.

Ingrediënten: Koolraap kikkererwtensoep

  • koolraap
  • ui
  • knoflook
  • kikkererwten
  • groentebouillon
  • komijnpoeder
  • kurkuma
  • Zout en peper
  • Olijfolie of boter
  • koriander of peterselie
Soep van koolraap en kikkererwten

Bereidingswijze soep van koolraap en kikkererwten

Snijden

Snij de koolraap in blokjes, de ui en knoflook fijn.

Bakken

Verhit een beetje olie of boter in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de koolraap, kikkererwten, groentebouillon, komijnpoeder en kurkuma toe aan de pan.

Koken

Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen, tot de koolraap zacht is.

Pureren

Pureer de koolraap kikkererwtensoep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe om de gewenste dikte te bereiken.

Serveren

Breng op smaak met zout en peper en serveer warm, garneren met verse koriander of peterselie als je wilt.

Soep van koolraap en kikkererwten

Deze soep van koolraap en kikkererwten is een heerlijke en gezonde manier om koolraap te eten. De groente geeft een zoetige smaak en romige textuur aan de soep, terwijl de kikkererwten een mooie bite geven en extra proteïne toevoegen.

Deze soep is super eenvoudig te maken en kan worden gemaakt worden in een grote pan. De soep is perfect om te serveren als een volledige maaltijd met een stukje brood of om als voorgerecht te serveren.

Probeer het zelf eens en laat je creativiteit de vrije loop door meer pit toe te voegen met chilipeper vlokken.

Veel Gestelde Vragen Over Koolraap (3)

  • Waar is koolraap goed voor?
  • Kun je koolraap rauw eten?
  • Is koolraap vochtafdrijvend?

Bereidingswijze

  1. Verhit een beetje olie of boter in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn
  2. Voeg de koolraap, kikkererwten, groentebouillon, komijnpoeder en kurkuma toe aan de pan
  3. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen, tot de koolraap zacht is. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep
  4. Voeg eventueel meer bouillon of water toe om de gewenste dikte te bereiken
  5. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm, garneren met verse koriander of peterselie als je wilt
  6. Serveer met een stokbroodje

Laat een reactie achter