Dit Thais spareribs recept maak je met rode currypasta gekookt in water. Na een uur valt het vlees heerlijk mails van het bot. Dit is een super eenvoudige manier om spareribs op authentieke Thaise wijze te bereiden.

Spareribs wie is er niet gek op? Ik heb ze gegrild op de bbq in de cola gemarineerd, gerookt en nu ook in dit smaakvolle curry gerecht. Spareribs zijn staan op nr 4 als het gaat om beste bbq vlees.

Wat is het verschil tussen een ‘baby’ pork rib en een sparerib?

Terwijl spareribs uit het buikgebied komen, komen baby pork ribs rond de lendenen. De spier die langs de rug van het varken aan weerszijden van de wervelkolom loopt. Ze zijn ronder en korter dan spareribs vandaar het verkleinwoord “baby”. Het heeft veel mager vlees tussen en bovenop de botten.

Thais spareribs recept

Ik maak deze Thais spareribs recept met rode curry. Vraag je slager of hij baby pork ribs heeft. Zo niet, vraag hem of hij spareribs doormidden wilt snijden zodat ze kleiner en handzamer zijn en makkelijker te verwerken in het gerecht. Ik heb je met doormidden gehakt met mijn hakmes of hakbijl. Het vlies aan de binnenkant van de spareribs heb ik verwijderd.

Thaise rode currypasta maken

De lekkerste Thaise rode currypasta is die pasta die thuis zelf maakt met de hand in een stenen vijzel en stamper. Met bloed zweet en tranen je eigen smaakvolle rode currypasta maken.

Lees hier hoe je Thaise rode currypasta maakt.

Hoe maak je Thaise spareribs recept met rode curry

Nadat jij je eigen rode currypasta hebt gemaakt ga je als volgt te werk:

Voeg ongeveer 6 theelepels van de curry pasta in de grote pan. Voeg hieraan een liter water en zorg dat de curry pasta oplost in het water. Je kunt er ook voor kiezen om beetje bij beetje currypasta toe te voegen aan het water om te proeven hoe pittig je het gerecht wilt hebben.

Breng het water met de opgeloste curry pasta aan de kook en voeg de spareribs toe.

Scheur nu ± 10 Kaffir limoenblaadjes doormidden en voeg ze toe aan de pan met water en spareribs. Laat het op medium vuur aan de kook komen.

Laat alles nu zonder deksel minimaal een uur pruttelen en proef af en toe of de pittigheid oké is. Deze tijd heeft het varkensvlees nodig om gaar te worden en dat het vlees van het bot glijd. Tijd maakt opzicht niet uit zolang het vlees maar gaar en sappig is.

Wanneer tijdens het koken het water te veel verdampt, schenk er dan rustig wat water bij. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk een dikke curry hebt.

Blijf proeven en voeg zout toe wanneer nodig. Is het te pittig, voeg er dan suiker aan toe. Uiteindelijk hou je een sappige stuken vlees over in een heerlijke Thaise rode curry.

Eet bij dit Thais spareribs recept rijst, naanbrood, zoete aardappel of net wat jij lekker vindt.

Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Voeg ongeveer 6 theelepels van de curry pasta in de grote pan
  2. Voeg hieraan een liter water en zorg dat de curry pasta oplost in het water
  3. Breng het water met de opgeloste curry pasta aan de kook
  4. Voeg de spareribs toe
  5. Scheur ± 10 Kaffir limoenblaadjes doormidden en voeg ze toe
  6. Laat het op medium vuur aan de kook komen
  7. Laat alles zonder deksel minimaal een uur pruttelen en proef af en toe of de pittigheid oké is, voeg rode currypasta toe wanneer je het pittiger wilt
  8. Wanneer tijdens het koken het water te veel verdampt, schenk er dan rustig wat water bij.
  9. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk een dikke curry hebt met heerlijke Thaise sparribs

Laat een reactie achter