Elk kwart vertegenwoordigt een andere topping die hij lekker vindt. Van tonijn tot rauwe ham, van kaas tot artisjokharten.
In een boeiend gesprek tijdens de Podcast “eet Zaken’ over het openen van een koffiezaak zonder horeca-ervaring, deelde Patrick, de trotse eigenaar van “Kaldi Koffie” in Alkmaar zijn favoriete pizza.
Tijdens dit gesprek kwam duidelijk naar voren dat Patrick moeite heeft met kiezen.
Ook zijn keuze wat betreft zijn favoriete pizza, en zo kwam het dat hij zijn 4 favoriete toppings koos waarmee hij zijn pizza belegd.
Elk kwart vertegenwoordigt een andere topping die hij lekker vindt. Van tonijn tot rauwe ham, van kaas tot artisjokharten.
We noemen deze pizza ‘Pizza i quattro sapori di Patrick’, of te wel de vier smaken van Patrick.
Deze pizza is een weerspiegeling van Patrick’s veelzijdige smaak en zijn passie voor het creëren van iets speciaals.
Ik kan je uit eerste hand zeggen, het was een lekkere pizza, dus ervaar een stukje van Patrick’s culinaire wereld!
Meer informatie over: Pizzadeeg maken
De vier smaken pizza van Patrick
Ingrediënten:
- Pizzadeeg (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- Tomatensaus (voor de basis)
- Geraspte mozzarella
- Tonijn (uit blik of vers)
- Rauwe ham
- Twee soorten kaas (Gorgonzola en Parmezaanse kaas)
- Artisjokharten (uit blik of pot, uitgelekt)
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Meer informatie over: Tomatensaus maken
Bereidingswijze van ‘De vier smaken pizza van Patrick’
Bereidingswijze:
- Voorbereiding: Verwarm je oven voor op 220°C (of volgens de aanwijzingen voor je pizzadeeg).
- Pizzadeeg: Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Tomatensaus: Smeer een dunne laag tomatensaus over het pizzadeeg, waarbij je een kleine rand aan de buitenkant vrijlaat.
- Verdeel de mozzarella over de pizzasaus.
- Beleggen: Verdeel de pizza in vier gelijke kwarten:
- Kwart 1: Beleg dit kwart met tonijn.
- Kwart 2: Leg plakjes rauwe ham op dit kwart.
- Kwart 3: Strooi de gekozen kazen over dit kwart.
- Kwart 4: Plaats de artisjokharten op dit kwart.
- Kruiden: Besprenkel de pizza met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Bakken: Bak de pizza op een pizzasteen in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten of tot de randen goudbruin zijn en de kaas gesmolten en lichtjes bruin is.
- Serveren: Haal de pizza uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.
Serveer warm en geniet van de vier verschillende smaken!
Eet smakelijk!
Podcast pizza
Tijdens de podcast “Eet Zaken‘ bakken we de favoriete pizza van mijn gast. Er zijn 13 afleveringen opgenomen en dus uiteindelijk 13 verschillende soorten pizza’s gemaakt.
Proef hier de eerste pizza’s van mijn gasten;
Bereidingswijze
-
Verwarm je oven voor op 220°C (of volgens de aanwijzingen voor je pizzadeeg).
-
Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Smeer een dunne laag tomatensaus over het pizzadeeg, waarbij je een kleine rand aan de buitenkant vrijlaat.
-
Verdeel mozzarella over de pizzasaus
-
Verdeel de pizza in vier gelijke kwarten. (niet snijden)
-
Kwart 1: Beleg dit kwart met tonijn.
-
Kwart 2: Leg plakjes rauwe ham op dit kwart.
-
Kwart 3: Strooi beide van de gekozen kazen over dit kwart.
-
Kwart 4: Plaats de artisjokharten op dit kwart.
-
Besprenkel de pizza met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Besprenkel de pizza met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bakken: Bak de pizza op een pizzasteen in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten of tot de randen goudbruin zijn en de kaas gesmolten en lichtjes bruin is.
-
Besprenkel de pizza met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bakken: Bak de pizza op een pizzasteen in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten of tot de randen goudbruin zijn en de kaas gesmolten en lichtjes bruin is. Serveren: Haal de pizza uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.
-
Eet smakelijk!