Foto: Aangeleverd
Ik vind camembert echt niet lekker, alleen voor sterke geur loop ik al weg. Maar ik wilde de witlof eens anders klaarmaken. Deze gekarameliseerde witlof met camembert en prosciutto uit de oven is fantastisch.
In mijn receptenlijst stond een recept van een witloftaartje met camembert met ‘lekker’ er bij geschreven. Dus weer een poging gedaan. En ja hoor het was echt lekker. De sterke geur was weg en het was hartig en door de honing een beetje zoet.
Wil je meer weten over hoe je witlof kunt koken lees dan verder.
Lees alles over witlof bewaren en invriezen.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak daar de witlofhelftjes om en om mooi bruin in
-
Voeg de honing toe en laat de witlof op hoog vuur karamelliseren. Blijf er bij staan dat gaat snel
-
Leg 2 plakjes prosciutto op een plank, leg daar een helftje witlof op, verdeel er wat stukjes camembert op
-
Strooi er wat tijmblaadjes en zwarte peper over. Rol de witlof in de prosciutto en leg in een ovenvaste schaal of pan
-
Herhaal dit met alle witlofhelftjes. Strooi er nog wat verse tijmblaadjes en zwarte peper over
-
Zet de pan met witlof ± 15 minuten in de voorverwarmde oven
-
Serveer er een lekker smeuïge aardappelpuree bij