Serveer de aubergine curry met wat naanbrood, rijst of eet het zo.
Bij deze vegan aubergine curry poffen we de aubergine niet maar schillen de aubergine. Dit doen we, omdat de schil van de aubergine anders taai en moeilijk te eten is. Maar wil jij de schil wel mee eten, leef je uit!
Deze vegan curry met gember en aubergine heb je binnen 30 minuten gemaakt. Wij hebben de curry geserveerd met crackers van algen, maar je kunt ook voor rijst kiezen of eten met bijvoorbeeld naanbrood.
Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.
Specerij; korianderzaad
Korianderzaad is een specerij wat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken, maar ook in de Mexicaanse keuken. De korianderzaden geven een licht zoete, kruidige en anijsachtige smaak en wordt vanouds ook gebruikt als medicijn.
Ook gek op specerijen, bekijk deze dip van zoete aardappel met Ras el hanout.
Bekijk een ander gerecht met aubergine, Siciliaanse Caponata met polenta in verse tomatensaus.
Bereidingswijze
-
Snipper de sjalot
-
Schil de gember en snij in plakjes en daarna fijn als de sjalot
-
Snij de halve rode peper net zo fijn
-
Schil de aubergine met ene dunschiller
-
Snij de aubergine in blokjes van een centimeter
-
Voeg wat olie in de pan en verwarm de olie
-
Voeg de sjalot, gember en rode peper toe aan de pan
-
Voeg wat komijnpoeder, korianderpoeder toe en verwarm rustig tot het gaar is
-
Voeg nu wat tomatenpuree toe en roer door
-
De aubergine kunnen er nu bij en bak de aubergine
-
Voeg wanneer nodig wat olie toe en meng goed door
-
Voeg nu de kokosmelk toe en roer door
-
Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrand
-
Blus af met wat citroensap
-
Zet het vuur lager en laat wat doorkoken
-
Proef en breng op smaak met peper en zout
-
Voeg de curry toe aan een mooi bord
-
Snij wat korianderblaadjes en voeg toe aan de curry
-
Eet smakelijk