Serveer de zoete aardappel dip met groentesticks van paprika, wortel en komkommer, of met flatbread.

Zoete aardappel dip is een heerlijk gerechtje om bij de borrel te serveren. Serveer er groenten sticks bij van paprika, wortel en komkommer, of serveer er toastjes of tortilla chips bij.

Laat je de feta weg, dan heb je een vegan zoete aardappel dip. Ben je gek op pittig eten dan kun je de aardappel dip wat pittiger maken door er, naar smaak, chili poeder aan toe te voegen.

Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.

Specerij; Ras el hanout

Ras el hanout is een kruidenmengsel dat vooral in de Arabische keukens wordt gebruikt. In het kruidenmengsel worden veel voorkomende kruiden en specerijen gebruikt zoals kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment.
De smaak kan erg overheersend zijn, dus let op hoeveel je gebruikt.

Gek op specerijen, bekijk dit recept met venkelzaad.

Bereidingswijze

Zoete aardappel poffen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Voeg de zoete aardappels toe in de oven en pof deze een uur
  3. Snij de zoete aardappel in en verwijder de schil van de aardappel
Dip maken
  1. Verwarm de olie in de pan en voeg de Ras el hanout toe en roer door zodat de smaken loskomen
  2. Voeg de zoete aardappel in een blender of keukenmachine
  3. Voeg de olie met ras el kanoet toe aan de keukenmachine en mix hou wat olie achter voor de dressing
  4. Voeg nu wat tomatensap toe
  5. Snij de citroen door en voeg het sap toe aan de machine
  6. Voeg wat geperste knoflook toe en wat zout
  7. Sluit de keukenmachine en mix nogmaals
  8. Proef en voeg zout en peper toe wanneer nodig
Bord opmaken
  1. Snij de trostomaatjes
  2. Voeg de dip toe op een mooie schaal
  3. Plaatst de tomaatjes boven op de dip
  4. Als je wilt kun je feta toevoegen of hou het vegan dan laat je het weg
  5. Sprenkel nu met de olie die je eerder hebt gemaakt
  6. Serveer tijdens een borrel met brood of groentesticks

Laat een reactie achter