Foto: Smaakvol NH
De pizzabodem van zoete aardappel is een eenvoudig, glutenvrij en vegetarisch recept.
Zelf pizzabodem maken van zoete aardappel is de moeite waard om te proberen. Zoals je hebt kunnen lezen in dit recept van gnocchi van zoete aardappel kun je deeg overhouden.
In dit recept maken zelf pizzabodem van zoete aardappel.
Je kunt de pizza natuurlijk lekker helemaal zelf maken en naar wens beleggen. Vandaar dat ik in dit recept alleen uitleg geef over het maken van het pizzadeeg en het beleggen zoals ik het lekker vind.
Pizzabodem afbakken
Let op dat je het deeg de eerste keer afbakt op 200 graden zonder beleg. Nadat de pizzabodem is afgebakken beleg je de bodem met wat jij lekker vindt. De pizza is klaar als de kaas gesmolten is.
Ik beleg mijn pizzabodem met mozzarella en tomaat, en maak de pizza af met parmaham, parmezaanse kaas en rucola.
Eet smakelijk!
Andere pizzadeeg recepten
Bereidingswijze
-
Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels
-
Leg de zoete aardappels op een bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven
-
Pof de zoete aardappels 40 minuten op 200 graden, of 10 minuten in een magnetron
-
Als de aardappels klaar zijn verwijder je de schil
-
Plaats de geschilde aardappels in een kom en prak ze tot puree
-
Voeg een deel van de Parmezaanse kaas toe, zout en peper, 1 ei en boekweitmeel bij de aardappelen
-
Kneed alles tot een bol
-
Strooi bloem op het werkblad en kneed het deeg verder goed door
-
Verdeel de bol in vieren
-
Rol een van de delen in een 1 cm dikke pizzabodem
-
Bak de pizzabodem af op een pizzasteen in de oven op 200 graden
-
De bodem is goed als hij bruin begint te worden
Pizza opmaken
-
Haal de pizzabodem uit de oven en beleg deze naar wens. Voeg nog geen slasoorten toe!
-
Bak de pizza nu af zodra de kaas gesmolten is
-
Haal de pizza uit de oven en beleg verder met sla, olijfolie en wat jij verder lekker vindt. Eet smakelijk!