Foto: Aangeleverd
Gevuld rond brood, lekker voor bij een salade met een glaasje rode wijn.
Een pain du midi is een rond brood dat je kunt vullen met bijvoorbeeld kaas en ontbijtspek. Misschien ken je het mediterraans brood ook wel met olijven, tomaat en Italiaanse kruiden.
Het brood kent veel verschillende vullingen en is ideaal om toe te voegen aan je borrelplank. Probeer ook eens dit recept van focaccia met olijven.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Snipper de ui en snijd de ontbijtspek in reepjes
-
Fruit de ui en de ontbijtspek zachtjes in de olie tot de ui glazig is, neem uit de pan en laat afkoelen
-
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom
-
Rasp de courgette en druk het te veel aan vocht eruit (in een schone doek)
-
Voeg de courgette en de geraspte kaas toe aan het zelfrijzend bakmeel
-
Klop het ei met de melk en peper en zout naar smaak
-
Schenk het ei bij het zelfrijzend bakmeel in de kom en kneed tot een samenhangend geheel
-
Maak er een mooie platte bol van en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat
-
Laat het brood in ongeveer 40 minuten gaar en bruin worden