Wil je het gezond houden dan heb je niet eens olie nodig om je tortilla in te bakken.

Tortilla chips maken van wraps is zo makkelijk dat je geen nachochips meer kant en klaar koopt.

Zo eet je niet alleen gezonder ze smaken ook veel lekkerder. Een ander mooi bijkomend geval is dat je geen zakken chips in je kast hoeft te bewaren.

Zo hoef je dus ook niet de verleiding te weerstaan om zo een zak leeg te eten omdat je het toch hebt liggen 😉

Je kunt deze tortillachips in 25 minuten frituren in olie, bakken in de oven en zelfs in de magnetron.

In dit recept laat ik je zien hoe je zelf tortilla chips kunt maken van wraps.

Ingrediënten voor homemade tortillachips

Het leuke van het maken van tortilla chips van wraps is dat iedereen deze ingrediënten thuis wel heeft liggen:

  1. Mais tortilla’s
  2. Olie
  3. Zout

Met deze ingrediënten maak jij heerlijke makkelijke én knapperige tortillachips.

Mais tortilla

Hoe zelf tortilla chips maken van wraps: bak methodes

Wil je het gezond houden dan heb je niet eens olie nodig om je tortilla in te bakken.

Dat wil niet zeggen dat af en toe iets uit de frituur best lekker kan zijn.

Zolang je de frituur maar niet elke dag aanzet om je eten hierin klaar te maken.

De drie manieren om je zelfgemaakte tortillachips in klaar te maken zijn:

  • Bakken in de oven
  • Frituren in een beetje olie
  • Bakken in de magnetron

En je raad het al, frituren is vaak het lekkerst, maar wil je rekening houden met de aantal calorieën, bak ze dan in de oven.

Tortilla chips maken met wraps in de oven

Chips uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En snijd de zachte tortilla’s in driehokjes zoals je een pizza zou snijden.

Op de bakplaat

2. Leg de tortilla driehoekjes verdeeld over de bakplaat los van elkaar.

Bakken

3. Bak nu in ± 6 minuten de tortillachips af in de oven. Besprenkel ze met wat zout en draai ze met een tang om en bak ze nogmaals 6 minuten tot goudbruin.

Verwijder ze en besprenkel nogmaals met wat zout.

Ze zijn nu klaar om gegeten te worden met bijvoorbeeld makkelijke nacho kaassaus.

Tortilla chips maken van wraps in de frituur

Tortilla chips zelf maken met wraps

1. Droog de tortillas

De tortilla chips bakken beter als ze een beetje zijn uitgedroogd. Dat wil zeggen dat er zoveel mogelijk vocht uit de tortilla’s is.

Je kunt de tortilla’s uit de verpakking halen en ze een nacht laten liggen uitgespreid op een bakplaat. Of je kunt ze rustig verwarmen in de oven voor 10 minuten zodat er zoveel mogelijk vocht verdwenen is.

Leg ze dan op een bakplaat en verwarm de oven op 100 graden en laat ze 10 minuten liggen. Ook kun je ze op een theedoek in de magnetron leggen en de magnetron dan 30, 40 seconden aanzetten. Afhankelijk van hoe sterk je magnetron is. Niet allemaal tegelijk natuurlijk maar om en om zoveel je er nodig hebt.

Het gaat er niet om dat ze knapperig worden maar juist dat er zoveel mogelijk vocht uit de tortilla is verdwenen.

2. Snij de tortilla in 6 driehoeken

Snij de tortilla’s nu met een groot koksmes kruislings over elkaar totdat je 6 tortilla chips uit een tortilla hebt gesneden. Denk aan hoe je een pizza zou snijden.

3. Verwarm de olie in een pan

Zorg dat je in een droge pan met een hoge rand van ± 8 cm een laag olie giet. Verwarm d olie op medium hoog vuur. Voeg een klein stukje tortilla in de warme olie en wacht totdat deze begint te bubbelen. Houdt de olie warm op 180 graden.
Dit kun je bijhouden met bijvoorbeeld een vlees thermometer of infrarood thermometer.

Wordt het kleine stukje tortilla snel te donker, dan is de olie te heet. Zet het vuur dan even uit om de olie te laten afkoelen tot de juiste temperatuur. Zet je vuur daarna weer aan.

4. Frituur de tortillachips

Leg wat keukenpapier op een bord. Voeg een handvol tortilla driehoekjes in de olie. Zorg dat ze niet aan elkaar kleven maar allemaal hun ruimte hebben om goed knapperig te bakken.

Gebruik een tang of schuimspaan om de gefrituurde tortilla chips te verwijderen en op het keukenpapier om uit te lekken. Zorg dat het keukenpapier de overtollige olie op kan nemen.

Frituur de tortilla driekhoekjes voor ± 2 minuten totdat de chips bruin en stevig geworden is zonder dat de buigbaar zijn.

5. Chips uitlekken op keukenpapier

Haal nu met de tang of schuimspaan de gefrituurde chips uit het vet en leg ze op het keukenpapier.

Besprenkel met wat zout.

Leg nu wat keukenpapier hier bovenop voor de volgende chips. Speel met de temperatuur van het vuur, omdat zodra je de chips in de olie legt, de temperatuur van de olie daalt.

Worden de tortillachips mooi egaal bruin dan weet je dat je goed zit. Ga verder met de rest van de driehoekjes, zout en keukenpapier.

Zodra alle tortilla chips gefrituurd zijn, dep je ze verder droog en geniet van je zelf gemaakte tortilla chips van wraps.

Eet ze met makkelijke zelfgemaakte kaassaus.

Tortilla chips maken van wraps in de magnetron

Snijden

1. Snijd de tortilla ook weer als een pizza in zes stukken kruislings

Theedoek

2. Leg een theedoek in je magnetron

Magnetron

3. Werk hier ook weer in delen, verspreid de tortillachips uit over de theedoek. Steeds zonder dat ze elkaar raken op op elkaar liggen. Bak ze nu totdat ze knapperig zijn.

De tijden kunnen verteren afhankelijk van hoe sterk jouw magnetron is. Meestal zo ± 1 minuut moet voldoende zijn. Ga door tot ze allemaal gebakken zijn. Besprenkel ze met zout en eet smakelijk!

6 tips voor zelf tortilla chips maken van wraps

1. Beste type tortilla’s om te gebruiken

Ga niet duur doen maar gebruik de eenvoudige mais tortilla’s. Mais tortilla’s hebben de beste smaak.

2. Welke olie om tortillachips te frituren?

Omdat je de tortillachips frituur in een klein laagje olie kun je het beste een van deze oliën gebruiken:

  • Olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Avocado olie

Gebruik geen boter, kokos of walnoot olie. De boter en oliën verbranden sneller en zijn niet geschikt om te frituren.

3. Maak de tortilla’s lichter en gezonder

Wil je en gezondere keus, bak de chips dan in de oven. De magnetron kan ook als je deze hebt.

Voor snelle tortilla chips van wraps uit een airfryer, stop de gesneden tortilla’s in een kom met een beetje olie en zout en bak ze 5 tot 8 minuten op 180 graden. Wel één laag tegelijk bakken.

4. Belangrijke materialen om te frituren

Een thermometer helpt je een heel eind bij het maken van de zelfgemaakte tortillachips van wraps. Het helpt je om een ​​frituurtemperatuur van 180 graden te behouden zodat je je chips niet verbrandt. Dit kan nog wel eens gebeuren als je meerdere batches in dezelfde pan frituurt.

5. Hoe lang kun je zelfgemaakte tortillachips bewaren?

Zelf gemaakte tortilla chips van wraps kun je luchtdicht bewaren in een plastic trommel. Gelijk opeten is het beste en het lekkerst.

6. Hoe maak je nachoschotel met kaas?

Een nachoschotel met kaas uit de oven is een makkelijke en smaakvolle manier om van jouw zelfgemaakte tortilla chips te genieten.

Nacho gerechten met tortilla chips

Bereidingswijze

Ovenbereiding tortilla chips
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En snijd de zachte tortilla's in driehokjes zoals je een pizza zou snijden
  2. Leg de tortilla driehoekjes verdeeld over de bakplaat los van elkaar
  3. Bak in ± 6 minuten de tortillachips af in de oven
  4. Besprenkel ze met wat zout en draai ze met een tang om en bak ze nogmaals 6 minuten tot goudbruin
  5. Verwijder ze en besprenkel nogmaals met wat zout
Tortilla chips frituren
  1. Droog de tortillas door ze een dag van te voren uit de verpakking te halen of drogen in de oven
  2. Snij de tortilla in 6 driehoeken
  3. Verwarm de olie in een pan
  4. Frituur de tortillachips
  5. Gebruik een tang of schuimspaan om de gefrituurde tortilla chips te verwijderen en op het keukenpapier om uit te lekken. Zorg dat het keukenpapier de overtollige olie op kan nemen.
  6. Besprenkel met wat zout
Tortilla chips uit de magnetron
  1. Snijd de tortilla ook weer als een pizza in zes stukken kruislings
  2. Leg een theedoek in je magnetron
  3. verspreid de tortillachips uit over de theedoek. Steeds zonder dat ze elkaar raken op op elkaar liggen. Bak ze nu totdat ze knapperig zijn
  4. Bak je chips in de magnetron
  5. Besprenkel ze met zout en eet smakelijk

Laat een reactie achter