Als liefhebber van alles wat met eten en drinken te maken heeft is het organiseren van proeverij op locatie een creatieve manieren om je passie met vrienden te delen.

Nieuwe dingen proberen en je smaakpapillen verbeteren. Een proeverij kan een soort etentje of lunch zijn waar je verschillende dingen proeft en geniet van de discussies.

En laten we nu net gehoord hebben dat lunchen het nieuwe dineren wordt.

Een proeverij op locatie is met 6 tot 8 personen het meest comfortabele. Alles groter dan 10 mensen wordt een beetje moeilijk te begeleiden.

Als je de groep hecht houdt, heb je een betere kans om te socializen, een gemakkelijk gesprek te voeren en iedereen bij de activiteiten te betrekken.

Een goede proeverij zal een paar feiten en verrassingen bevatten, die iedereen de mogelijkheid bieden om te leren – zelfs de meest ervaren gasten.

Ideeën voor een proeverij op locatie

Wie is er niet gek op, gezellig met z’n allen lekker eten, drinken en praten over wat er voor je op tafel staat.

Hieronder een aantal ideeën van proeverijen:

  • whiskey proeverij op locatie
  • bier proeverij
  • rum proeverij op locatie
  • theeproeverij op locatie
  • champagne proeverij
  • wijn proeverij op locatie
  • gin proeverij

Welke hapjes tijdens een proeverij?

Proeverijen op locatie worden vaak gecombineerd met eten. Wijn- en bierproeverijen worden vaak gecombineerd met kaas.

Bij de whiskey proeverij zal eerder wat vettere hapjes, zoals sushi, gerookte zalm, maar ook gerookte makreel, eend, rund, fazant of haggis worden geserveerd.

Deze gerechten en hapjes worden vaak door de organisatie geregeld. Je kunt er ook voor kiezen om met z’n allen zelf een borrelplank te bedenken en daarna samen te maken.

Tip is dan wel, overleg met de organisatie. Welke gerechtjes of borrelhapjes gaan het beste met wat ze schenken.

Niet doen tijdens een proeverij op locatie

Geur is een groot deel van proeven. Het is onmogelijk om te genieten van alle aroma’s van bijvoorbeeld een delicate Riesling of een zwaardere, whisky zoals een Lagavulin, wanneer je wordt afgeleid door zware parfum, eau de cologne of sigarettenrook.

Kleed je voor een feestje, maar laat de parfum en sigaretten thuis.

Wat is het doel van een wijnproeverij?

Er wordt uitgegaan van meer dan 3000 verschillende druivensoorten waar wijn van gemaakt wordt. Daarnaast heeft elke wijn een eigen karakter, zijn smaak.

Voor deze smaak zijn een aantal factoren belangrijk zoals de bodem, het land, klimaat en de weersomstandigheden. Maar ook de wijngaard en wijnmaker heeft zijn geheimen en invloed op de smaak.

Hoe leuk is het dan als je voor het schap staat in de winkel, of een gesprek hebt met jouw wijnleverancier, dat je ongeveer weet welke smaak een wijn heeft en hoe deze smaak tot stand is gekomen.

Zo kun je er ook achter komen of jij een favoriete wijn hebt 😉

Wat is het doel van een whiskey proeverij?

Net als bij wijn heeft whiskey ook zijn eigenschappen als smaak, geur, kleur. Maar ook verschillende soorten zoals Amerikaanse bourbon, Ierse blended whiskey en de Japanse Single Malt.

Een verschil tussen wijn is dat whiskey is een gedistilleerde drank is, gemaakt van graan, gist en water. Ze hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken.

En dat zijn nu de leuke dingen om te leren tijdens een proeverij op locatie.

Bierproeverij

Een bierproeverij is altijd een goed idee! Want zeg nou zelf hoeveel biertjes heb jij nu echt geproefd? Welk bier is het lekkerst? Er zijn zo ongelofelijk veel soorten bier dat tijdens een bierproeverij er dus altijd wel iets verrassends te ontdekken valt.

Laat een reactie achter