De kimchi smaakt niet alleen verfrissend met de radijs, maar het is net alsof je twee verschillende soorten kimchi in één gerecht hebt, het zorgt voor gelaagdheid in het gerecht.

Goede homemade kimchi is veel gemakkelijker dan je denkt. Snijd de kool fijn, zout, spoel af en meng met de kruiden! Simpel toch? Dat is precies waar dit homemade kimchi-recept over gaat.

De eerste keer dat ik kimchi in een restaurant gegeten heb, moet ik eerlijk toegeven dat ik niet wist wat ik kreeg. Ik eet graag wat ik nog niet ken of wel eens over hoor of lees om te proberen. Zo ook dus kimchi.

En ik kan je zeggen, het water loopt mij in de mond als ik aan deze gefermenteerde Chinese kool denk. Als het even kan eet ik dit direct uit de pot bij rijst, springrolls, dumplings of welk ander Aziatisch gerecht dan ook.

Het Koreaanse woord “mak” betekent “onzorgvuldig” of “grofweg”. De naam mak kimchi suggereert dus dat dit een makkelijke (of grofweg) gemaakte kimchi is.

Ondanks dat er honderden soorten kimchi zijn, worden alle soorten kimchi met zorg bereidt. Dat wil niet zeggen dat dit recept van ‘makkelijke kimchi’ een afgeraffelde versie is, vergeleken met de traditionele pogi kimchi.

Hoe maak je homemade makkelijke kimchi?

Pogi kimchi wordt gemaakt door de Chinese kool in vieren te delen, urenlang te zouten en zorgvuldig elk blad van de in vieren gesneden kool te vullen. Om te serveren wordt het koolkwart in hapklare stukjes gesneden.

Voor het maken van ‘mak’ kimchi, hak je de kool grof in kleine stukjes voordat je het zout toevoegt en meng je het samen met gochugaru, Koreaanse rode chilipepervlokken en andere kruideningrediënten. Deze methode kost minder zout- en fermentatietijd.

Tips en variaties op dit eenvoudige kimchi-recept:
Ga je dit makkelijke kimchi-recept maken, voeg dan wat Koreaanse radijs toe, ook wel mu genoemd.

De kimchi smaakt niet alleen verfrissend met de radijs, maar het is net alsof je twee verschillende soorten kimchi in één gerecht hebt, het zorgt voor gelaagdheid in het gerecht.

Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals Koreaanse peer, oesters, knoflook enz.

Vertrouw op je eigen reuk en smaak en je krijgt een mooie batch. Let op: te veel knoflook kan de kimchi bitter maken en te veel gember kan het plakkerig maken.

Als je van mildere kimchi houdt, verminder dan gewoon de hoeveelheden Koreaanse rode chili pepervlokken, gezouten garnalen, vissaus en / of knoflook.

Heb je geen gezouten garnalen, dan voeg je gewoon meer vissaus toe en eventueel zout om het gewenste resultaat te bereiken.

Hoe lang kan ik deze zelfgemaakte kimchi in de koelkast bewaren?

Je zelfgemaakte kimchi gaat door met fermenteren in de koelkast, en dit soort kimchi is een maand of twee of zelfs langer goed, afhankelijk van het zoutgehalte.

Bereidingswijze

  1. Snijd de koolkoppen in vieren en verwijder het klokhuis uit elk kwartier. Snijd elk kwart kruiselings in ongeveer 3x3 centimeter.
  2. Leg de stukjes kool in een grote kom(men). Los in een kleinere kom 30 gram zout op in 6 kopjes water. Giet over de kool. Meng goed door zodat het vocht over alle stukjes komt. Laat staan ​​tot de witte delen buigbaar zijn, ongeveer 2 uur, waarbij je de stukjes kool af en toe omdraait.
  3. Snijd de radijs in hapklare vierkante stukjes van ongeveer 3x3 cm. Bestrooi met een eetlepel zout. Schep goed door. Laat het ongeveer 30 minuten zitten. Giet af. Niet wassen.
  4. Meng de chilipepervlokken met de resterende kruiden samen met 1 kopje water in een schone kom tot een pasta.
  5. Spoel de gezouten kool driemaal en laat goed uitlekken om overtollig water te verwijderen. Let op, knijp de kool niet uit, een beetje water is prima.
  6. Voeg in een grote kom de radijs, lente-uitjes en kruiden toe aan de gezouten kool. Meng, met een keukenhandschoen aan, alles goed met de hand totdat de koolstukjes goed bedekt zijn met de kruidenmengsel. Plaats de kimchi in een luchtdichte bak(ken) of een weckpot(nen).
  7. Wil je er andere ingrediënten aan toevoegen, dan is dit is het moment.
  8. Spoel de kom met een halve kop water door hem rond te draaien en giet over de kimchi in de bak of pot.
  9. Laat de kimchi nu een halve dag tot een dag op kamertemperatuur staan, afhankelijk van hoe snel je wilt dat je kimchi fermenteert. Zet daarna in de koelkast.
  10. Hoe langer de kimchi fermenteert, hoe zuurder het wordt.

Laat een reactie achter