Voeg wat kleine pasta toe en eet hem als maaltijdsalade.

Dit groene salade recept met mozzarella en tomaat maakt je Italiaanse avond compleet. Serveer de salade bij pasta, pizza, lasagne of voeg wat kleine pasta toe en eet hem als maaltijdsalade. Makkelijk te maken en vol van smaak.

Ingrediënten voor Italiaanse salade (voor 2 personen):

  • 100 g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola, veldsla en spinazie)
  • 125 g mozzarella, in kleine bolletjes of gescheurd
  • 10 cherry- of kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, dun gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 8 zwarte of groene olijven, gehalveerd
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • Zout en peper naar smaak
  • (Optioneel) Verse basilicumblaadjes voor extra smaak

Bereiding:

Ingrediënten mozzarella, tomaat en komkommer
Ingrediënten mozzarella, tomaat en komkommer
  1. Voorbereiden van de ingrediënten
    Was de gemengde sla en laat deze goed uitlekken. Snijd vervolgens de tomaatjes, rode ui en komkommer zoals aangegeven. Zet alles klaar in aparte bakjes.
  2. Mozzarella en olijven toevoegen
    Scheur of snijd de mozzarella in kleine stukken. Combineer dit met de gehalveerde olijven voor een klassieke Italiaanse gerecht die past bij alle Italiaanse salades.
  3. Italiaanse salade samenstellen
    Neem een grote schaal of bord en verspreid de gemengde sla als basis. Voeg daar de tomaatjes, komkommer, rode ui, mozzarella en olijven aan toe.
  4. Dressing maken
    Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Giet deze dressing gelijkmatig over de salade. Hussel voorzichtig door om alles goed te mengen. Of serveer maak een dressing zonder balsamico, want niet iedereen vind het lekker.
  5. Serveren
    Garneer de salade met verse basilicumblaadjes. Serveer direct als salade bij pasta of als lichte lunch. Deze sla bij lasagne zorgt voor een frisse tegenhanger.

Probeer ook eens de salade caprese

Tips & inspiratie

  • Combineer met knapperig stokbrood voor een volledige maaltijd.
  • Serveer deze Italiaanse maaltijdsalade bij een heerlijke zelfgemaakte pizza.
  • Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor een extra crunch.
  • Voeg wat parmaham toe voor een licht zoutige smaak.
  • Serveer deze groene salade in kleine porties tijdens een authentieke Italiaanse borrelplank.

Deel jouw versie van deze Italiaanse salade met vrienden en familie. Perfect als salades met mozzarella ook jouw favoriet zijn! Geniet van dit eenvoudige, klassieke gerecht. Buon appetito!

Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb je tips, laat het hieronder weten in een reactie!

Bereidingswijze

Italiaanse salade
  1. Was de gemengde sla en laat deze goed uitlekken. Snijd vervolgens de tomaatjes, rode ui en komkommer zoals aangegeven. Zet alles klaar in aparte bakjes.
  2. Scheur of snijd de mozzarella in kleine stukken. Combineer dit met de gehalveerde olijven voor een klassieke Italiaanse gerecht die past bij alle Italiaanse salades.
  3. Neem een grote schaal of bord en verspreid de gemengde sla als basis. Voeg daar de tomaatjes, komkommer, rode ui, mozzarella en olijven aan toe.
  4. Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Giet deze dressing gelijkmatig over de salade. Hussel voorzichtig door om alles goed te mengen.
  5. Garneer de salade met verse basilicumblaadjes. Serveer direct als salade bij pasta of als lichte lunch. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter