Laat de kip minstens 30 minuten tot maximaal 6 uur in de koelkast marineren om de smaken goed in te laten trekken.

Kip tandoori marinade maakt de kip zoveel lekkerder.

Ik ben je gek op het lekker gekruide Indiase eten. Jij zeker ook!

Dan is dit gekruide yoghurtmengsel helemaal wat voor jou.

Ik kreeg het als tip van een Hindoestaanse kennis en zorgt voor een super smaakvolle en malse kip.

Zelf kip tandoori marinade met yoghurt maken

Begin met het persen van een citroen en snijd de gember en knoflook fijn.

Deze ingrediënten vormen de basis van je marinade en voegen een frisse, kruidige smaak toe.

Snijd je kip in blokjes van ongeveer 3×3 cm en doe deze in een afsluitbare vrieszak.

Voeg alle ingrediënten voor je marinade toe aan de mengschaal en roer de marinade tot een vloeibaar mengsel.

Voeg de marinade toe aan de kip in de zak. Zorg ervoor dat de marinade goed om elk stukje kip zit, zodat de smaken zich goed kunnen verspreiden.

Laat de kip minstens 30 minuten tot maximaal 6 uur in de koelkast marineren om de smaken goed in te laten trekken.

Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg je de stukjes aan spiesjes.

Rooster de kipspiesjes vervolgens op de barbecue tot ze perfect gaar en goudbruin zijn.

Geniet van je smaakvolle en sappige tandoori kipspiesjes, ideaal voor een gezellige barbecue.

Ingrediënten voor kip tandoori marinade:

  • 240 ml Griekse yoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el vers geraspte gember
  • 1 tl. garam masala
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • Snuf koosjer zout
  • Snufje cayennepeper
Kip tandoori marinade met yoghurt
Kip tandoori kipspiesjes.

Bereidingswijze kip tandoori marinade:

  • Pers de citroen en snij je gember en knoflook fijn
  • Snij je kip in het formaat 3×3 cm en plaats deze in de zak
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een afsluitbare vrieszak
  • Zorg dat de marinade goed om de kip heen zit
  • Laat marineren voor minstens 30 minuten tot 6 uur in de koelkast
  • Rijg de stukjes kipfilet of kippendijen op een stokje
  • Rooster nu de kip spiesjes op de bbq gaar

Deze marinade vind ik zelf lekker met: kippenpoten, dijen en kipfilet.
Ik eet het graag met: verschillende soorten salades, frisse limoenrijst of gebakken rijst.

Variaties

Voor een persoonlijke draai aan de kip tandoori marinade, kun je experimenteren met extra kruiden of ingrediënten.

  • Voeg bijvoorbeeld een beetje paprikapoeder toe voor een rokerige smaak of een scheutje kokosmelk voor een romige textuur.
  • Liefhebbers van extra pit kunnen wat extra cayennepeper of gehakte groene chilipepers toevoegen.
  • Een vleugje kaneel of steranijs kan een zoetige, warme toets geven.
  • Voeg voor smaak perzik of mango toe aan het gerecht.

Deze variaties kunnen de marinade aanpassen aan je eigen smaakvoorkeuren en het gerecht elke keer een beetje anders maken.

Hoe kip tandoori marinade bewaren?

Kip tandoori marinade bewaren in een diepvrieszak
Kip tandoori marinade is makkelijk te bewaren in een diepvrieszak.

De kip tandoori marinade kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een afgesloten container. Als je de marinade langer wilt bewaren, kun je deze invriezen; in de vriezer blijft het tot 2 maanden goed. Zorg ervoor dat je de marinade volledig ontdooit in de koelkast voordat je het gebruikt. Het is altijd belangrijk om de marinade te controleren op tekenen van bederf voordat je deze gebruikt, vooral na langere opslag.

Andere soorten kip marinades

Heb je dit recept geprobeerd? Deel jouw creaties en ervaringen met ons!

Plaats een foto van jouw kipgerecht op sociale media met de hashtag #SmaakvolNHmarinade en laat ons zien hoe jij dit recept hebt gemaakt en gepersonaliseerd.

Wij zijn benieuwd!

Bereidingswijze

Bereidingswijze kip tandoori marinade
  1. Pers de citroen en snij je gember en knoflook fijn
  2. Snij je kip in het formaat 3×3 cm en plaats deze in de zak
  3. Voeg alle ingrediënten toe aan een afsluitbare vrieszak
  4. Zorg dat de marinade goed om de kip heen zit
  5. Laat marineren voor minstens 30 minuten tot 6 uur in de koelkast
  6. Rijg de stukjes kipfilet of kippendijen op een stokje
  7. Rooster nu de kip spiesjes op de bbq gaar

Laat een reactie achter