Maak van de amandelpulp amandelmeel, paneermeel, pannenkoeken, een taartbodem of voeg het toe aan je ontbijt.

Amandelen zijn een perfecte bron van eiwitten, gezonde vetten en antioxidanten.

Maar toen ik in de supermarkt zocht naar amandelmelk voor in mijn overnight oats moest ik het etiket even twee keer lezen.

Tot mijn schrik zag ik dat er bijna overal raapzaadolie en suiker is toegevoegd.

Dit zijn producten die je niet wilt terugzien in je dagelijks drankje of ontbijt smoothie.

En daarbij is amandeldrink, zoals het officieel genoemd moet worden omdat er geen koe aan te pas komt, makkelijk zelf te maken.

Na het maken van amandelmelk hou je de amandelpulp over en hier kun je weer amandelmeel van maken.

Of maak er apple crumble van, pannenkoeken, een taartbodem of voeg het gewoon toe aan je ontbijtyoghurt.

Tip: voeg de vanille toe van 1 vanille stokje als je de amandelen laat weken. Hoe langer de de amandelen laat weken, hoe intenser de smaak.

Meer zin in havermelk?

Bereidingswijze

  1. Laat 200 gram amandelen minstens een dag weken in 500 ml lauw water
  2. Schraap het vanille stokje uit en ontpit de dadels (optioneel)
  3. Pureer alles 3 minuten in de blender met een snufje zout, ontpitte dadels en vanille
  4. Zeef de amandelen eruit met een fijne zeef of doek
  5. Plaats de trechter in de fles en giet de amandelmelk hierin en bewaar in de koelkast

Laat een reactie achter