Je kunt spelen met smaken door bijvoorbeeld wat fruit toe te voegen, zoals banaan of aardbeien.
Overnight oats met banaan en cacao is een perfect recept voor een snel ontbijt.
Je laat de havermout de avond ervoor weken, en is tot wel 3 dagen in de koelkast bewaard te bewaren.
Ideaal voor drukke ochtenden!
Bovendien kun je met wat variatie dit gerecht op verschillende manieren eten.
Variëren met overnight oats met banaan en cacao
Overnight oats is een geweldig basisrecept dat je van tevoren kunt klaarmaken.
Als je wat afwisseling wilt, kun je pindakaas en chiazaadjes toevoegen.
Het enige wat je hoeft te doen, is een lepel pindakaas in je havermout mengen voordat je het in de koelkast zet.
Strooi er ook wat chiazaadjes bovenop. Laat het een nacht staan, en je hebt een lekker ontbijtje klaar!
Je kunt spelen met smaken door bijvoorbeeld wat fruit toe te voegen, zoals blauwe bessen of peer.
Je overnight oats opwarmen geef ook een heerlijke draai aan het gerecht.
Het is simpel, lekker en gezond. Probeer het eens uit en ontdek je eigen favoriete combinaties!
Bereidingswijze
-
Doe de haver in een grote kom
-
Voeg het water of de plantaardige melk toe
-
Voeg de plantaardige yoghurt toe
-
Prak een halve banaan er doorheen
-
Voeg de kaneel toe en roer door
-
Zet het afgedekt koel weg tot de volgende ochtend of verwerk na 2 uurtjes
-
Roer het door elkaar, even omscheppen en verdeel over twee kommen
-
Snij de resterende halve banaan in de lengte door
-
Bak de twee helften in een pan op hoog vuur zodat de suiker in de banaan kristalliseren en gebakken banaan krijgt
-
Zet het vuur uit, schep de banaan uit de pan en verdeel op de overnight oats
-
Verdeel er wat ahornsiroop, cacao nibs en kaneel over. Eet smakelijk!