Handig ook als je bijvoorbeeld de helft van de quiche met asperges invriest of bewaart in de koelkast zodat je later in de week weer een snel gerecht op tafel zet.

Quiche maken is naast super eenvoudig ook nog eens lekker én makkelijk. Wanneer je deze hartige taart bijvoorbeeld een dag van te voren al klaarmaakt dan kun je de quiche in een voorverwarmde oven in een paar minuten opwarmen en aan tafel!

Serveer er een heerlijk salade bij en je hebt een snel en makkelijk diner voor 6 tot 8 personen. Deze hartige taart is een ideaal gerecht voor als je wilt koken voor een grote groep mensen.

In dit recept van quiche met groene asperges gebruik ik een bakplaat van 50×40 centimeter waar zeker 6 tot 8 mensen van kunnen eten.

Handig ook als je bijvoorbeeld de helft van de quiche met asperges invriest of bewaart in de koelkast zodat je later in de week weer een snel gerecht op tafel zet.

Bereidingswijze van de hartige taart met groene asperges, geitenkaas en parmezaan:

Begin met de over voor te verwarmen op 180 graden. Beleg je bakblik met de bladerdeeg dat je eerst uitgerold hebt met een deegrollen of een fles wijn. Dit werkt prima voor als je geen deegrollen hebt.

Leg nu eerst het uitgerolde deeg in het midden van de bakplaat en werk zo naar de buitenkant van het blik. Net afhankelijk hoe groot jouw bakplaat of bakblik is. Invetten is niet nodig omdat het bladerdeeg vet genoeg is. Werk zo het hele blik af zodat je deeg hebt tot aan de randen. Heb je deeg over dan kun je die gewoon verwerken in de bodem.

Bereiding van de groene asperges in de quiche

Snij ± 2 centimes van de onderkant van de asperge af. Het harde, houterige gedeelte. Leuk voor de konijntjes als je deze hebt en anders kun je er zelf bouillon van maken.

Groene asperges hoef je niet te schillen dus ideaal! Leg er een aantal asperges in een verwarmde koekenpan en bak ze op middelhoog vuur totdat ze een kleurtje hebben gekregen en buigzaam zijn. Je hoeft geen vetstoffen toe te voegen om ze te bakken. Je bakt ze in ± 10 minuten aan beide kanten gaar en leg ze apart op een bord.

De vulling voor de quiche

In een grote schaal voeg je nu de eieren, crème fraîche en de slagroom toe. Klop dit met de hand of een mixer to een mooi mengsel. Rasp de Parmezaanse fijn en verkruimel de geitenkaas. Voeg de kazen toe aan het mengsel en schep goed door. Houd wat van de geiten kaas en parmezaan achter voor de afwerking van de quiche.

Snij de rode ui in fijne dunne ringen en de zongedroogde tomaatjes in fijn blokjes en voeg toe aan het mengsel. Snij de knoflook fijn met de hand of pers ze uit en voeg dit, samen met de Italiaanse kruiden ook toe aan het mengsel. Schep alles weer goed door met de hand. Voeg nu ook als laatst het zout en peper toe en meng nogmaals goed door. Voeg nu de overgebleven kazen toe aan de quiche.

Pak de ovenschaal dat bekleed is met de bladerdeeg en giet je hierin het beslag. Verdeel alles goed over de bakplaat zodat je bij elke hap alle ingrediënten proeft. Leg de gebakken groene asperges speels in het mengsel. Ik heb ze recht naast elkaar gelegd maar jij kunt er ook een leuk creatief iets van maken.

De quiche afbakken in de oven

Voeg de ongebakken quiche nu toe aan de voorverwarmde oven en bak deze in 40 minuten af. Afhankelijk van de grote van je bakblik of bakplaat.

Tips voor quiche / hartige taart maken

Hoe quiche serveren?

Na 30 á 40 minuten haal je hem uit de oven. Snij de hartige taart in de juiste porties en dien de quiche op met bijvoorbeeld een heerlijke frisse salade en maak een van deze gezonde en snelle salade dressings bij.

Hoe quiche opwarmen?

Quiche opwarmen doe je heel eenvoudig door de oven weer voor te verwarmen op 180 graden en afbakken in dezelfde bakplaat of bakblik in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur als je bang bent dat je oven heel hard gaat. Je kunt er ook voor kiezen om de quiche te bedekken met aluminiumfolie en dan verwarmen. Verwarmen doe je binnen 10 minuten in een voorverwarmde oven. Heb je een magnetron dan kun dit ook maar gebruik dan geen aluminiumfolie.

Hoe quiche invriezen?

Quiche invriezen kun je doen door de quiche op te snijden in de gewenste porties en te verpakken in vrieszakken of in vries bestendige bakken. Maar direct op eten of dezelfde week is vaak het lekkerst.

Bereidingswijze

 1. Verwarmen de oven voor op 180 graden
 2. Beleg je bakblik met de bladerdeeg dat je eerst uitgerold hebt met een deegrollen of een fles wijn
 3. Bekleed de bakplaat met de bladerdeeg
 4. Snij ± 2 centimes van de onderkant van de asperge af
 5. Leg er een aantal asperges in een verwarmde koekenpan en bak ze op middelhoog vuur binnen 10 minuten aan beide kanten
 6. In een grote schaal voeg je nu de eieren, crème fraîche en de slagroom toe
 7. Klop dit met de hand of een minder to een mooi mengsel. Rasp de Parmezaanse fijn en verkruimel de geitenkaas. Voeg de kazen toe aan het mengsel en schep goed door. Houd wat van de geiten kaas en parmezaan achter voor de afwerking van de quiche
 8. Snij de rode ui in fijne dunne ringen en de zongedroogde tomaatjes in fijn blokjes en voeg toe aan het mengsel
 9. Snij de knoflook fijn met de hand of pers ze uit en voeg dit, samen met de Italiaanse kruiden ook toe aan het mengsel. Schep alles weer goed door met de hand
 10. Voeg nu ook als laatst het zout en peper toe en meng nogmaals goed door
 11. Nu pak je de ovenschaal dat bekleed is met de bladerdeeg en giet je hierin het beslag
 12. Verdeel alles goed over de bakplaat zodat je bij elke hap alle ingrediënten proeft
 13. Nu leg je de gebakken groene asperges speels in het mengsel
 14. Voeg de ongebakken quiche nu toe aan de voorverwarmde oven en bak deze in 40 minuten af
 15. Na 30 á 40 minuten haal je hem uit de oven. Snij de hartige taart in de juiste porties, eet smakelijk!

Laat een reactie achter