Avocado met gepocheerd ei is een makkelijke en smakelijke verrassing omdat het zo eenvoudig is om te maken.
Dit recept gepocheerd ei met avocado op toast is simpel, gemakkelijk om te maken en ontzettend lekker.
Denk je aan gepocheerd ei dan denk je snel, lux restaurant of als hotelontbijt. Een smaakvolle spread van avocado is al helemaal makkelijk.
Ik kan je echt zeggen, dit is het aller beste en makkelijkste recept van gepocheerd ei met avocado op toast.
Dit recept met recept met gepocheerd ei en avocado is ook een leuke verrassing tijdens moeder- of vaderdag.
Avocado is gezond, mits gebruikt met mate natuurlijk. Het onverzadigde vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed.
Goede olijfolie van hoge kwaliteit en vette vis zijn ook goed voor het menselijk lichaam.
Over het algemeen veroorzaken kortere en lagere kookmethoden minder cholesteroloxidatie en helpen ze de meeste voedingsstoffen van het ei vast te houden.
Om deze reden zijn gepocheerde en gekookte, harde of zachte eieren het gezondst om te eten.
Nog een reden dus waarom je dit recept met ei en avocado echt eens wilt proberen.
Hoe pocheer je ei?
Hoe maak je een gepocheerd ei? Lees alles over hoe ei pocheren. Hieronder leg ik het eenvoudig uit.
Andere gerechten met ei
Bereidingswijze
-
Halveer de avocado en verwijder de pit
-
Met een lepel verwijder je het vruchtvlees uit de avocado
-
Voeg het vruchtvlees in het schaaltje en prak met een vork
-
Voeg wat zout en peper toe en meng door (optioneel is een snuf chilipoeder toevoegen voor wat pit)
-
Voeg wat sap van een citroen toe en meng alles goed door.
-
Voeg 2 el Italiaanse kruiden toe en roer door
-
Toast een snee zuurdesembrood
-
Breng water met een el azijn aan de kook
-
Breek het ei boven een zeef en plaats het ei in de zeef over naar een schaaltje
-
Maak een draaikolk in de pan met water en laat het ei in de kolk glijden
-
Wacht 4 minuten en haal het ei uit de pan met een schuimspaan en dep op keukenpapier
-
Besmeer de toast ruim met avocadospread.
-
Leg het gepocheerde ei boven op de toast
-
Maak af met extra peper en zout en een beetje Italiaanse kruiden, eet smakelijk