Serveer de vegan hummus tijdens een borrelplank en gebruik de witlof als lepel om op te scheppen.

Vegan hummus door Chef-kok Bram Haver. Wij hier in Nederland zeggen hummus of hoemoes, het maakt allemaal niet uit. De hummus wordt meestal als dip gegeten bij een borrelplankje.  Dit recept is veganistisch, dus er zijn in dit hummus recept geen dierlijke producten gebruikt.

Voedzaam, romig en vol van smaak en als je het met mate eet, gezond. Wat de hummus zo speciaal maakt, is de sesampasta of ook wel tahin genoemd.

In dit vegan hummus recept gebruikt Bram de blaadjes van een witlof om de hummus mee op te scheppen. Maar voel je vrij om de hummus te eten met welke groenten of manier zoals jij wilt en lekker vindt.

Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.

Specerij; komijn

Door komijnzaad te malen, krijg je komijnpoeder. De specerij komijnpoeder kun je gebruiken in Oosterse, Indiase en Mexicaanse gerechten, op de grill of barbecue. De aromatische geur is noot-peperachtig.

Gek op koken met specerijen, probeer dit vegan aubergine recept met korianderzaad.

Bereidingswijze

  1. Verwarm twee eetlepels olie op in een pan met een eetlepel komijnpoeder
  2. Voeg de kikkererwten toe aan de keukenmachine, twee theelepels tahin pasta, amandelbloem, de olie met komijnpoeder en blender. Check of de saus dik genoeg is.
  3. Voeg amandelmeel toe om eventueel een dikkere saus te krijgen
  4. Proef de saus en maak af met citroensap en een snuf zout en peper
  5. Snij de witlof door de helft en pel de blaadjes af. Deze fungeren als lepeltje voor de saus
Bord opmaken
  1. Schep de hummus in een mooi kommetje met de witlofblaadjes rondom
  2. Maak af met wat amandelschaafsel, eet smakelijk

Laat een reactie achter