Het leuke is dat je thuis eenvoudig zelf Bubble Tea kunt maken! In dit bubbelthee-recept heb je alleen thee, tapioca parels, melk en een zoetstof nodig.

Heb je je ooit afgevraagd hoe je bubble tea maakt? Hier is een eenvoudig recept voor bubbelthee dat laat zien hoe je deze drank thuis kunt maken.

Afkomstig uit Taiwan, bestaat bubble tea meestal uit gezoete thee met melk en de karakteristieke taaie tapiocaballen, ook wel boba genoemd. Bubble tea is er in vele smaken: gewone theesmaken zoals zwarte of jasmijnthee; fruitsmaken zoals aardbei of honingdauw; en zelfs taro, een knolgewas dat veel wordt gebruikt in Aziatische gerechten.

Lees meer over wat is Bubble Tea en waar kun je het kopen.

Bubbletea is enorm populair geworden omdat het lichter, zoeter en leuker is dan je gemiddelde thee, dankzij de tapioca-ballen.

Het leuke is dat je thuis eenvoudig zelf bubble tea kunt maken! In dit bubbelthee-recept heb je alleen thee, tapioca parels, melk en een zoetstof nodig.

Welke thee gebruik je?

De beste soorten thee om te gebruiken voor bubble tea zijn thee met een sterke smaak. Denk dan aan zwarte of jasmijnthee. Omdat je de thee gaat verdunnen met melk en ijsblokjes, wil je een sterk smakende thee die zijn smaak behoudt.

Welke soort tapioca parels gebruik je voor een Bubble Tea recept?

Deze tapioca parels kook je binnen 5 minuten gaar. Je hebt ook tapioca parels waar je wel even de tijd voor moet nemen als je ze langzaam kookt.

Het is belangrijk om uit te vinden welke parels jij het lekkerste vindt. Parels kun je vinden in een lokale toko of online bij Aziatische winkels en op Amazon.

Zorg er wel voor dat je alleen zoveel tapioca parels kookt als dat je nodig hebt. Een dag gekookte parels bewaren heeft geen zin want ze worden dan stug en hard. Laat je de parels in hun kookwater zitten dan behouden ze langer hun structuur.

Welke melk gebruik je?

Vet is smaak en als je deze bubble tea niet elke dag drinkt kun je gerust volle melk of gecondenseerde melk gebruiken. Met deze keuzes ben je zeker dat je geen slap aftreksel drinkt. Wat je ook kunt doen is half-om-half toevoegen voor de beste smaak.

Ben je allergisch dan kun je natuurlijk ook plantaardige melk gebruiken zoals haver-, amandel- of kokosmelk. Ga je voor kokosmelk kies dan kokosmelk uit pak van bijvoorbeeld Alpro.

Maakt zelf havermelk of amandelmelk

Welke soort zoetstof gebruik je voor Bubble Tea?

Elke soort zoetstof werkt prima. Gebruik je honing, zorg dan dat je de honing toevoegt aan de warme thee. Alleen zo zal de honing goed oplossen. Het zelfde geld voor suiker en voordat je een pot suiker toevoegt, proef je Bubble tea en voeg steeds een beetje zoetstof toe.

Omdat iedereen verschillende voorkeuren heeft voor zoetheid, raad ik aan om eenvoudige siroop te bereiden en iedereen zelf te laten bepalen hoeveel ze willen toevoegen aan hun Bobathee. Eenvoudige siroop is gemakkelijk te bereiden. Voeg 120 ml water en 120 ml suiker toe aan een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook. Als de siroop afgekoeld is kun je het in een afsluitbare pot doen en gebruiken tijdens een van je Boba tea feestjes.

Kun je Bubbletea vooruit klaarmaken?

Verse bereiden van thee is altijd lekkerder. Maar je kunt de thee 1 of 2 dagen van tevoren trekken en in de koelkast bewaren. De siroop kun je ook enkele dagen van tevoren maken. Ik zou niet aanraden om de tapioca-parels meer dan een uur van tevoren te koken, omdat de parels vrij snel hard worden.

Ingrediënten die je nodig hebt

Om een bubble tea te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

Zwarte thee

8 zakjes zwarte thee of 3 eetlepels losbladige zwarte thee

Water

4 kopjes heet water

Tapioca parels

180 ml kop snelkokende tapioca parels

Bubble tea Melk

Serveer volle melk of melk naar keuze

Siroop

Serveer siroop of zoetstof naar keuze

Bubble Tea maken

  1. Bereid zwarte thee: Trek de theezakjes of bladeren met 960 ml vers gekookt water. Laat de thee in water staan ​​totdat deze volledig is afgekoeld.
  2. Bereid de siroop: Doe het water en de suiker in een pan en roer alles snel door elkaar. Verwarm het water op middelhoog vuur, breng aan de kook totdat de suiker volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen voordat je hem in een pot doet.
  3. Kook de tapioca parels: Breng ongeveer 960 ml water aan de kook en voeg de tapioca parels toe. Roer de parels en wacht tot ze boven komen drijven. Kook ze daarna nog 5 minuten. Test een parel om te zien of deze de gewenste zachtheid heeft bereikt. Kook de parels nog een paar minuten als ze nog stijf zijn. Gebruik een schuimspaan om de parels uit het hete water te halen. Spoel de parels snel af met water. Doe de parels in een kom en meng de parels met een paar eetlepels siroop.
  4. Stel de boba thee samen: Zeef de thee in een kan. Verdeel de gekookte tapioca parels over 4 grote glazen. Voeg vervolgens een paar ijsblokjes toe aan elk glas. Schenk in elk glas 240 ml thee. Voeg 1 1/2 eetlepels melk en 1 1/2 eetlepels siroop toe aan elk glas. Roer en proef de melkthee. Voeg naar smaak meer melk of siroop toe.

Serveer tip

  1. Maak je de thee voor gasten, zorg dan dat er extra melk en siroop op tafel staat zodat elke gast zijn of haar bubbletea naar wens kan aanpassen.
  2. Zorg er ook voor dat je de juiste dikke rietjes bij de hand hebt of anders een lepel om ze op te eten.

Andere lekkere drankjes

Als je van deze boba hebt genoten, bekijk dan deze recepten:

Bereidingswijze

  1. Trek de theezakjes of bladeren met 960 ml vers gekookt water
  2. Doe het water en de suiker in een pan en roer alles snel door elkaar. Verwarm het water op middelhoog vuur, breng aan de kook totdat de suiker volledig is opgelost
  3. Breng ongeveer 960 ml water aan de kook en voeg de tapioca parels toe. Roer de parels en wacht tot ze boven komen drijven. Kook ze daarna nog 5 minuten. Test een parel om te zien of deze de gewenste zachtheid heeft bereikt. Kook de parels nog een paar minuten als ze nog stijf zijn
  4. Zeef de thee in een kan. Verdeel de gekookte tapioca parels over 4 grote glazen. Voeg vervolgens een paar ijsblokjes toe aan elk glas. Schenk in elk glas 240 ml thee. Voeg 1 1/2 eetlepels melk en 1 1/2 eetlepels siroop toe aan elk glas. Roer en proef de thee

Laat een reactie achter