In dit recept gaan we zelf Matcha Bubble Tea maken met maar 4 ingrediënten.

Heb je zin in een matcha bubble tea? Leer hoe je thuis binnen 15 minuten deze heerlijke matcha Bubble Tea maakt.

Boba tea, zoals bubble tea ook wel genoemd wordt, bestaat uit thee, melk, zoetstof en tapioca balletjes of parels. Dit drankje is geboren in Taiwan en nu populair over de hele wereld.

Een ander populaire drank is matcha. Deze groene thee is niet alleen heel fotogeniek, maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen.

In dit recept gaan we zelf Matcha Bubble Tea maken met maar 4 ingrediënten. Boba is glutenvrij en meestal smaakloos en kan zowel in warme als koude drankjes geserveerd worden.

Bubble Tea maken bestaat uit het koken van de tapioca parels en ze toevoegen aan de thee en andere smaakmakers zoals melk, vruchtensappen en andere zoetmakers.

Een smaakvol en fantastisch uitziende Bubble Tea is het combineren van de parels met zelfgemaakte matcha thee. Het is energiek, heerlijk, romig en wordt geleverd met alle extra voordelen van matcha groene thee.

Matcha Bubble Tea ingrediënten

Om een ​​Matcha BubbleTea te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

Matcha groene thee: De kwaliteit van matcha groene thee is belangrijk. Goedkope matcha bestaat niet en dus ga voor kwaliteit.

Melk: Amandelmelk gebruik ik in dit recept, maar elke melk kan worden gebruikt, inclusief cashewmelk, havermelk en zuivelmelk. Amandelmelk of havermelk maak je trouwens ook gewoon super eenvoudig zelf thuis.

Tapioca-parels: deze kun je vinden in geselecteerde supermarkten en Aziatische winkels, en online bij Amazon.

Zoetstof: Omdat je de gekookte tapioca parels in de zoetstof laat weken, werken zowel honing, suiker als ahornsiroop prima.

Water: Om de tapioca parels te koken en de matcha groene thee te maken

IJsblokjes: als je van koude bubbelthee houdt, voeg dan zeker wat ijs toe.

Uit de keuken heb je de volgende spullen nodig:

 • Een kleine steelpan om het water en de boba in te koken
 • Kommetje om de matcha groene thee te maken
 • Een garde of een lepel
 • Breed rietje voor bubble tea

Matcha kloppen met bamboo klopper

Hoe maak je de Matcha Bubble Tea

1. Bereid matcha groene thee: Klop in een kleine kom het matcha poeder met heet water. Zet opzij en laat afkoelen.

2. Kook de tapioca parels: Breng een kleine pan met water langzaam aan de kook. Voeg de parels toe aan het water en roer tot de parels boven komen drijven. Ga door met koken gedurende de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Zodra de tapioca parels gaar zijn, zet je het vuur uit en laat je ze voorzichtig uitlekken. Giet de gekookte boba in een kom.

3. Zoet de boba: voeg zoetstof toe en roer de tapioca parels. Laat de parels ongeveer 5 minuten staan. Roer een paar keer zodat ze de zoetstof kunnen opnemen.

4. Stel je drankjes samen: Verdeel de parels over twee glazen. Bedek elk glas met ijs en giet de notenmelk bovenop. Schenk er tot slot de matcha groene thee over heen om een ​​mooi drankje te creëren. Roer en serveer direct.

Bubbletea tips

 • Gebruik bubble tea rietjes. Deze zijn dikker dan normale rietjes zodat je de boba parels op kunt zuigen. De rietjes kun je via Amazon kopen.
 • Maak siroop zelf. Denk je dat je bubble tea vaker gaat drinken maak dan meer siroop. Dan heb je op elk moment genoeg om je boba parels in te laten weken voor een heerlijk zoete smaak.
 • Roer de siroop direct door de boba parels. Het roeren van de gekookte boba-parels in een kleine hoeveelheid van het siroopmengsel bedekt de boba en voorkomt dat ze in een grote klomp aan elkaar plakken.
 • Gebruik popping boba. Wil je bijvoorbeeld fruitsmaak aan je parels, gebruik dan popping boba. Deze zijn gevuld met fruitsmaken zoals passievrucht, kersen, frambozen, granaatappel en mango.

Matcha tips

Heb je geen bamboe mixer zoals de foto? Geen probleem, mixen lukt ook met een vork of staafmixer. Voeg gewoon de matcha en water in een blender en blend tot alles goed gemengd is.

Kan ik de Matcha Bubble Tea ook al eerder bereiden?

Stel je wilt je matcha bubble tea al eerder bereiden dan kan dat. Maar het is het beste om de tapioca parels klaar te maken vlak voor dat je de Matcha Bubble Tea opschenkt.

Andere smaakvolle drankjes

Bereidingswijze

Matcha
 1. Klop in een kleine kom het matcha-groene theepoeder met heet water. Zet opzij en laat afkoelen
Tapioca parels
 1. Breng een kleine pan water aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe aan het water en roer tot de parels boven komen drijven. Ga door met koken gedurende de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Zet het vuur uit en laat de boba voorzichtig uitlekken. Giet de gekookte boba in een kom.
 2. Voeg zoetstof toe en roer de tapiocaparels. Laat de parels ongeveer 5 minuten staan, zodat ze de zoetstof kunnen opnemen door een paar keer te roeren
Drankje samenstellen
 1. Verdeel de parels over twee glazen
 2. Bedek elk met ijs en giet de melk bovenop
 3. Schenk de matcha groene thee over alles heen
 4. Serveer direct

Laat een reactie achter