Perfect voor bij de borrelplank, een feestje of om je biefstuk nog lekkerder te maken.

Maak in een handomdraai een restaurantwaardige smaakmaker met dit eenvoudige recept voor knoflook kruidenboter.

Perfect voor bij de borrelplank, een feestje of om je biefstuk nog lekkerder te maken.

In de video laat ik stap voor stap zien hoe jij dit eenvoudige recept maakt of volg het recept zoals hieronder staat aangegeven.

Ingrediënten:

Ingrediënten van de knoflook kruidenboter
Ingrediënten van de knoflook kruidenboter
  • 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 handje verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur om het makkelijk te mengen en een romig resultaat.
  2. Prak de knoflook met een vork en daarna fijn met een mes en snij de peterselie fijn.
  3. Meng in een kom de zachte boter met de fijngehakte knoflook en peterselie.
  4. Voeg zout en peper toe en roer alles goed door elkaar tot een homogene massa.
  5. Proef en pas de kruiding naar smaak aan.
  6. Optie 1: serveer de kruidenboter in de schaal of ga voor
    Optie 2: Schep de kruidenboter op een stuk plasticfolie en rol het tot een cilinder.
  7. Welke keuze je ook maakt, laat de kruidenboter minimaal 1 uur opstijven in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken. Of gewoon direct lekker eten kan natuurlijk ook!

Leer de basis snijtechnieken voor groenten

Meng alles goed door elkaar met een vork
Ik meng alles goed door elkaar met een vork, scheelt weer afwas.

Serveertip:

Snijd de opgestijfde kruidenboter in plakjes en serveer op een warm stuk stokbrood, bij de borrelplank of laat het smelten op een perfect gebakken biefstuk.

Ontdek de eenvoud van zelfgemaakte knoflook kruidenboter en til je gerechten naar een hoger niveau. Eenvoudig te maken, maar met een rijke smaak die je gasten zal verrassen!

Wat is het verschil tussen kruidenboter en knoflookboter?

  • Kruidenboter is in de regel roomboter die verrijkt is met diverse tuinkruiden. Hierbij kun je denken aan peterselie en bieslook, maar ook knoflook wordt vaak gebruikt. Daarnaast worden peper en zout toegevoegd voor extra smaak.
  • Knoflookboter daarentegen legt de nadruk vooral op één specifiek ingrediënt: knoflook. Hoewel deze variant ook tuinkruiden kan bevatten, is de hoeveelheid knoflook aanzienlijk groter dan bij gewone kruidenboter.

Het voornaamste verschil zit dus in de hoeveelheid van knoflook. Waar kruidenboter een balans zoekt tussen verschillende kruiden, staat bij knoflookboter de intense smaak van knoflook centraal.

Heb jij deze knoflook kruidenboter gemaak? Laat weten wat je ervan vindt in de reactie hieronder. Veel plezier!

Bereidingswijze

Knoflook kruidenboter
  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen voor een romig resultaat.
  2. Prak de knoflook met een vork en daarna fijn met een mes en snij de peterselie fijn.
  3. Meng in een kom de zachte boter met de fijngehakte knoflook en peterselie.
  4. Voeg zout en peper toe en roer alles goed door elkaar tot een homogene massa.
  5. Proef en pas de kruiding naar smaak aan.
  6. serveer de kruidenboter in de schaal of schep de kruidenboter op een stuk plasticfolie en rol het tot een cilinder.
  7. Welke keuze je ook maakt, laat de kruidenboter minimaal 1/2 tot 1 uur opstijven in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken.

Laat een reactie achter