Een boterplank met zalm en sjalotjes is het perfecte borrelhapje voor het aankomend weekend.

Een butter board met zalm en sjalotjes is het perfecte borrelhapje.

Als je op zoek bent naar een culinair hoogstandje voor het aankomend weekend, dan is dit recept precies wat je nodig hebt.

Met een paar eenvoudige ingrediënten en stappen, kun je een heerlijke ‘boterplank’ creëren die zeker indruk zal maken op je gasten.

Je kent het wel, je wilt iets speciaals serveren tijdens een borrel, maar wat?

De oplossing: een butter board vol smaakmakers. Het is dé borrel trend van dit moment.

En het beste? Het is super eenvoudig om zelf te maken!

Wat is een butter board?’

Een butterboard, ook wel boterplank, is een plank vol met roomboter en smaakmakers. Denk aan roomboter gemengd met kruiden, specerijen, en in dit geval, zalm en sjalotjes. Het is een perfect borrelhapje voor elk moment. De gasten kunnen zelf bepalen hoeveel en wat ze op hun stokbroodje of toastje smeren.

Meer informatie over: Borrelhapjes maken

Waarom zalm en sjalotjes?

Zalm is een heerlijke vis die goed past bij veel smaakmakers. De combinatie van zalm met sjalotjes en verse dille geeft een frisse en rijke smaak. De butter board met zalm en sjalotjes is een culinair hoogstandje dat je gemakkelijk zelf op tafel zet.

Meer informatie over: Kerstgerechten

Hoe maak je de butter board met zalm klaar?

  1. Snij de zalm in stukjes van ongeveer 3 centimeter.
  2. Snij dee sjalotjes in dunne ringen en pluk wat dille.
  3. Smeer de roomboter uit over de plank.
  4. Voeg nu over de boter verse zalm, uienringen en dille toe en maak de plank mooi op.
  5. Voeg andere smaakmakers toe zoals mosterdzaad.
  6. Serveer vers zelfgemaakt brood of toastjes naast de plank.

Tips voor het aankomend weekend

Geniet van je zelfgemaakte boterplank met vrienden en familie!

Tips en variaties voor een butter board

Botervariant: Probeer naast dille ook andere kruiden zoals bieslook of peterselie voor een andere smaak.
Viskeuze: Hoewel zalm erg lekker is, kun je ook andere diverse soorten vis zoals makreel of forel toevoegen voor meer variatie.
Extra smaakmakers: Voeg wat citroenrasp of knoflook toe aan je boter voor een extra smaakexplosie.
Vegetarische optie: Vervang de zalm door zongedroogde tomaten of olijven voor een vegetarische boterplank.

Meer informatie over: Gezonde borrelplank

Bewaar advies

  • Bewaar de kruidenboter in een luchtdichte container in de koelkast. Het blijft tot een week goed.
  • Als je de boterplank vooraf hebt voorbereid, dek deze dan af met plasticfolie en bewaar in de koelkast. Haal het 30 minuten voor het serveren eruit zodat de boter zacht wordt.
  • Voor een langere houdbaarheid kun je de kruidenboter ook invriezen. Plaats in een vriesbestendige container en bewaar tot 2 maanden. Ontdooi in de koelkast voor gebruik.

Conclusie

Een boterplank met zalm en sjalotjes is het perfecte borrelhapje voor het aankomend weekend. Het is eenvoudig, smaakvol, en zeker een hit bij je gasten. Probeer het dit weekend, tijdens Kerst of een feestelijk moment en geniet van een culinaire traktatie!

Laat een reactie achter