Je wilt restjes kip gebruiken in een nieuwe maaltijd maar bent op zoek naar wat inspiratie?

Na een heerlijke maaltijd met kip blijven vaak restjes kip over. Maar wat doen met de restjes?

De gebraden kip bewaren kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste tips uit onze gids voor het opwarmen van kip wordt dit een fluitje van een cent.

In dit artikel vind je genoeg maaltijd ideeën voor heerlijke kipgerechten gemaakt met restjes!

Kip veilig bewaren

Wanneer je kipfilet stukjes of gebakken kip bewaart, is het belangrijk om te weten hoe lang je gebraden kip kan bewaren.

Onze gids over het bewaren van gegrilde kip geeft je alle informatie die je nodig hebt.

Kip restjes recept ideeën

Kip ketjap met broccoli roerbakken
Kip ketjap met broccoli roerbakken.

Recepten met restjes kip bieden eindeloze mogelijkheden. Zo kun je van heerlijke kipstukjes recepten maken, zoals een broccoli roerbakken met kip of een gezonde maaltijdsalade met kip

Gebruik restjes kip in wereldgerechten

tom kha kai ook wel Thaise kippensoep met kokos
Thaise kippensoep met kokos.

Laat je inspireren door wereldkeukens en maak een exotische Thaise kippensoep of een verfrissende Vietnamese noedelsalade met je kip restjes.

Kip restjes in snelle maaltijden

Kip wrap bereiden met groenten
Gezonde kip wrap met groenten.

Koken met restjes kip hoeft niet ingewikkeld te zijn. Probeer eens een snelle kippensoep of een gezonde wrap met kip voor een snelle, voedzame maaltijd.

Duurzaamheid en koken met kip

Restjes kip invriezen en hergebruiken is een uitstekende manier om voedselverspilling tegen te gaan. Bekijk onze kippendijen tips voor meer ideeën over het gebruik van verschillende delen van de kip.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, koop altijd een hele kip en verdeel deze in porties. Het is niet alleen veel goedkoper, maar ook smaakvoller als je weet hoe je een hele kip moet snijden.

Gezonde kipgerechten met restjes kip

witlof aspergesalade
Witlof aspergesalade.

Ontdek gezonde opties zoals een eiwitrijke Turkse durum kip kebab of een witlof-aspergesalade met gerookte kip voor een lichte en smakelijke maaltijd.

Gebruik van kippenkarkas

Zelfs de karkas van een gebraden kip kan nog van pas komen. Maak bijvoorbeeld een rijke bouillon voor soepen of sauzen. Dit is niet alleen smaakvol, maar ook een manier om restjes kip volledig te benutten. Ontdek meer over dit proces in onze uitleg over hoe zelf kippenbouillon maken.

Bekijk de lijst met kiprecepten op Smaakvol NH

Conclusie

Met deze ideeën en recepten kun je restjes kip verwerken in heerlijke maaltijden, waardoor je zowel smaakvol als duurzaam kookt. Heb jij recepten gebruikt van Smaakvol NH of heb je tips, laat het weten in een reactie, we zijn altijd benieuwd!

Laat een reactie achter