Paprika's kun je vullen met verschillende soorten vlees zoals kip, rund, lam, varken. Maar je kunt ook gevulde paprika's maken met vis of vegetarisch met alleen groenten.

Gevulde paprika’s met rijst en gehakt is een klassiek gerecht dat gegeten wordt in veel verschillende landen zoals Turkije, Bulgarije, Griekenland, Servië en Israël. Het paprika recept wordt op diverse manieren bereid en is een eenvoudig maar erg smaakvol ovengerecht.

Maar hoe maak je gevulde paprika’s met rijst en gehakt? Ik leg het je uit in dit recept.

Wat zijn gevulde paprika’s met gehakt

Gevulde paprika’s is een gerecht dat in veel culturen voorkomt. Het wordt gemaakt door uitgeholde paprika’s te vullen met een mix van ingrediënten zoals vlees, groenten, kaas, rijst of saus en ze vervolgens te koken of bakken.

Paprika’s kun je vullen met verschillende soorten vlees zoals kip, rund, lam, varken. Maar je kunt ook gevulde paprika’s maken met vis of vegetarisch en alleen met groenten.

Ingrediënten gevulde paprika’s

Voor dit recept van gevulde paprika’s kiezen we voor:

  • Paprika’s
  • Rundergehakt
  • Ui
  • Knoflook
  • Tomaten
  • Olijfolie
  • Rijst
  • Water
  • Kaas
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Komijnpoeder
  • Peterselie

Hoe gevulde paprika’s met gehakt en rijst maken

Gevulde paprika's heten in Turkije biber dolmasi

In dit recept maken we gevulde paprika met rijst en gehakt. Je voegt de gevulde paprika’s toe aan een ovenschaal en topt het af met kaas. Je maakt in weze een paprika ovenschotel waar elke gast zijn eigen gevulde paprika krijgt.

Gevulde paprika maken gaat als volgt:

Paprika

Maak eerst de paprika’s schoon met water onder de kraan. Snij de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten.

Ui

Snipper de ui en pak deze in een warme pan totdat de ui glazig is

Rundergehakt

Voeg het rundergehakt toe bij de ui en rul het gehakt. Voeg nu de kruiden zoals paprikapoeder en komijn poeder toe. Roer alles goed door.

Knoflook

Snij de knoflook ook fijn en voeg deze toe aan het gehakt. Roer alles door.

Tomaten in blokjes

Voeg nu de tomaten in blokjes toe aan het gehakt en bak dit 5 minuten mee

Rijst

Kook de rijst zoals op het pak staat aangegeven. 1 eetlepel rijst per paprika. Voeg de gebakken rijst nu toe aan de gehakt. Breng op smaak met zout en peper.

Paprika vullen

Vul de paprika’s met het gehakt mengsel en top af met flink wat kaas.

Oven

Plaats de gevulde paprika’s in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal. Plaats de ovenschaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten gaar.

Peterselie

Snij wat peterselie fijn en garneer de gevulde paprika’s met de peterselie en serveer met nog wat extra kaas.

Eet smakelijk!

Tips voor gevulde paprika’s

  1. Probeer ook eens dit recept maar dan gevulde paprika kipgehakt. Het gerecht heeft dan minder vet en meer eiwitten.
  2. Ook lekker, gevulde paprika’s met aardappelpuree, aardappel, mais of andere groenten.
  3. Gebruik voor dit recept een ovenschaal waar de paprika rechtop kan blijven staan. Dit ziet er leuk en gezellig uit wanneer je de paprika ovenschotel aan tafel serveert.
  4. Vul je paprika’s ook een met orzo

Voedingswaarden

Portiegrootte:1 gevulde paprika
Calorieën:474
Vetten:30,6
Koolhydraten:9,6
Vezels:2,9
Eiwitten:39,4

Wat eten we bij gevulde paprika’s met gehakt en rijst?

  • Serveer een heerlijke kop tomatensoep voor dat je gevulde paprika eet.
  • Eet er Börek naast. Dit is een bladerdeeggerecht gevuld met kaas, gehakt of groenten
  • Yoghurt is lekker of eet er cacık bij. Dit is een yoghurt bereid met knoflook, komkommer, olijfolie en kruiden. Je kent het ook wel als Griekse tzatziki.

Andere gerechten met paprika

Veel Gestelde Vragen over Gevulde Paprika (3)

  • Hoeveel calorieën zitten er in een gevulde paprika?
  • Hoe krijg je paprika zacht?
  • Kan je gevulde paprikas invriezen?

Bereidingswijze

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 190 / 200 graden
  2. Kook de rijst zoals op het pak staat aangegeven. 1 eetlepel rijst per paprika.
  3. Snij de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten
  4. Snipper de ui en pak deze in een warme pan totdat de ui glazig is
  5. Voeg het rundergehakt toe bij de ui en rul het gehakt. Voeg nu de kruiden zoals paprikapoeder en komijn poeder toe. Roer alles goed door
  6. Snij de knoflook ook fijn en voeg deze toe aan het gehakt. Roer alles door
  7. Voeg nu de tomaten in blokjes toe aan het gehakt en bak dit 5 minuten mee
  8. Voeg de gebakken rijst nu toe aan de gehakt. Breng op smaak met zout en peper
  9. Vul de paprika's met het gehakt mengsel en top af met flink wat kaas
  10. Zet de gevulde paprika's in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal. Plaats de ovenschaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten gaar
  11. Snij wat peterselie fijn en garneer de gevulde paprika's met de peterselie en serveer met nog wat extra kaas
  12. Serveer direct

Laat een reactie achter