In een handomdraai een verfrissend rode bietensap drankje maken dat heerlijk smaakt zonder aardse smaak.

Rode bietensap maken met sapcentrifuge of blender is heel makkelijk thuis zelf te doen. Dit recept van rode bietensap is erg lekker zonder die aardse smaak.

Voor dit gezonde verfrissende bietensap recept gebruik je maar zes ingrediënten en maak je in een handomdraai in een juicer, sapcentrifuge of blender.

Rode bieten vind ik een ondergewaardeerde groenten. Terwijl ze boordevol antioxidanten zitten, vezels hebben en een heerlijke zoete smaak. Ze zijn ook het hele jaar goed te verkrijgen in de supermarkt of lokale groenten specialist.

Rode bietensap kun je ook gewoon alleen met rode biet maken, maar het toevoegen van verse groenten en fruit helpt de smaak uitbalanceren. Mensen zeggen wel eens dat bieten smaken naar aarde, en die ‘aardse’ smaak haal je met dit recept helemaal weg. Dit recept is fris en helpt je bij een gezond lichaam.

Waarom deze rode bietensap thuis zelf maken

  • Je hebt simpele ingrediënten nodig voor deze homemade bietensap drankje
  • Je bespaart een hoop geld op dure aanbieders van kant-en-klare sapjes
  • De ingrediënten in deze rode bietensap ondersteunen allemaal jouw gezondheid
  • Een eenvoudige sap die je thuis maakt in juicer, sapcentrifuge of blender

Ingrediënten voor de rode bietensap

Bietensap kun je maken met verschillende groenten en fruit. Ik maak het met rode bieten, peterselie, appel, komkommer, gember en sinaasappel. De komkommer zorgt er voor dat je de bietensmaak wat verwatert en een neutrale smaak geeft.

Dit bietensap recept maak ik het met zes ingrediënten;

Rauwe bieten zijn de basis van dit recept maar je kunt ook gele, oranje of andere soorten bieten gebruiken. Bieten zijn super gezond zoals ik vertel in ‘11 gezondheidsvoordelen van rode bietensap‘.

Sinaasappel geeft de rode bietensap zijn zoete smaak en verdrijft de ‘aardse’ smaak. Je kunt ook grapefruit gebruiken als je van ene wat bittere smaak houdt. Rode bietensap drinkbaar maken kun je bereiken met diverse soorten fruit toe te voegen zoals appel, blauwe bessen etc. Net waar jij zin in hebt.

Limoen of citroen helpt om de sap een frisse heldere smaak te geven waar we allemaal wel van houden. Wel eerst even je sinaasappel schillen voordat je hem in de blender, juicer of sapcentrifuge doet.

Komkommer zorgt voor de vloeibaarheid van de sap. Je kunt ook water gebruiken in plaats van komkommer maar de frisheid van de komkommer komt goed uit in dit recept.

Verse gember geeft de pit in dit bietensap recept en is ook heel gezond zoals je kunt lezen in ‘12 redenen waar gember goed voor is‘.

Platte peterselie is ook een frisse smaakmaker en zit ook boordevol antioxidanten.

Rode bieten

Bereidingswijze rode bietensap in de juicer

  1. Allereerst wil je alle groenten goed wassen. In dit recept gebruik je niet de groen bladeren van de biet dus die verwijder je als ze eraan zitten.
  2. Verwijder daarna de schil van de gember, citroen en sinaasappel.
  3. Nu alles gewassen is kun je de ingrediënten beetje bij beetje toevoegen aan de juicer. Gebruik je een blender, dan wil je waarschijnlijk de pulp verwijderen door het door een kaasdoek of fijnmazige zeef te gieten. Gewoon consumeren is ook goed, er zitten allemaal vezels in dus gezond voor je lichaam.
  4. Nu de sap klaar is kun je de verse bietensap het beste zo snel mogelijk drinken. Rode bietensap kun je ook bewaren tot 2 dagen in een luchtdichte beker.

Bereidingswijze rode bietensap met een sapcentrifuge

Voeg de instructies voor bietensap maken in een sapcentrifuge hieronder.

  1. Was de ingrediënten en snij ze in kleinere stukken zoadat je ze kunt toevoegen an je centrifuge.
  2. Pers je groenten en fruit en vergeet geen glas onder het mondstuk te plaatsen van je sapcentrifuge.
  3. Drink je rode bietensap direct en geniet!

Bereidingswijze rode bietensap in de blender

Zelf bietensap maken zonder sapcentrifuge doe je eenvoudig in een blender.

  1. Was de ingrediënten en snij ze in kleinere stukken zoadat je ze kunt toevoegen aan je blender.
  2. Voeg een beetje bij beetje wat water toe en blend totdat je de gewenste dikte hebt.
  3. Voeg een kaasdoek over de kom van je blender en giet de sap in een glas zodat de pulp achterblijft in de kaasdoek of zeef.
  4. Geniet direct van je homemade rode bietensap!

Recept tips

  • Je hoeft je bieten niet te schillen of te koken voordat je ze perst, maar zorg ervoor dat je ze goed schrobt en wast.
  • Verdubbel dit recept voor meer sap
  • Je kunt voor dit recept zowel juicer, sapcentrifuge als een blender gebruiken.
  • Rode bietensap is, luchtdicht afgesloten, 2 dagen te bewaren in de koelkast.
  • Pulp kun je gebruiken om soep mee te maken of als basis te gebruiken in je pastasaus.

Meer over rode bieten en andere groenten.

Veelgestelde vragen (3)

  • Hoe lang blijft zelfgemaakte bietensap goed?
  • Kan ik elke dag rode bietensap drinken?
  • Welke voordelen heeft bietensap?

Andere recepten met biet

Bereidingswijze

  1. Allereerst wil je alle groenten goed wassen. In dit recept gebruik je niet de groen bladeren van de biet dus die verwijder je als ze eraan zitten.
  2. Verwijder daarna de schil van de gember, citroen en sinaasappel.
  3. Nu alles gewassen is kun je de ingrediënten beetje bij beetje toevoegen aan de juicer. Gebruik je een blender, dan wil je waarschijnlijk de pulp verwijderen door het door een kaasdoek of fijnmazige zeef te gieten.
  4. Nu de sap klaar is giet je dit in een glas. Je kunt de verse bietensap het beste zo snel mogelijk drinken.

Laat een reactie achter