Kipkluifjes of kleine kippenpoten zijn een fantastisch snack voor bij borrelplank. Maak je er een grote frisse salade bij dan heb je een heerlijk diner. Het leuke en makkelijke van dit recept is dat je de kipkluifjes in de oven bereid, dus bijna geen omkijken naar.

En dan met de honing en lavendel… heerlijk šŸ˜‰

Bereidingswijze

  1. Doe de kipkluifjes in een braadslee en voeg alle ingrediƫnten erbij
  2. Masseer alles goed in de kipkluifjes en laat het afgedekt met aluminiumfolie minstens 3 uur in de koelkast staan
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden of de heteluchtoven op 200 graden
  4. Als de oven voorverwarmd is zet het bakblik met aluminiumfolie erin en laat de kipkluifjes voor 30 minuten eerst gaar worden, roer af en toe alles om
  5. Haal na 30 minuten het aluminiumfolie eraf en laat de kipkluifjes 10 minuten goudbruin worden, schep ze daarna om en laat de anderen kant ook in 10 minuten goudbruin worden
  6. Strooi voor het serveren 4 eetlepels fijn gehakte krulpeterselie over de kipkluifjes

Laat een reactie achter