Er zijn verschillende manieren om de avocado saus te maken. Je kunt bijvoorbeeld knoflook, citroensap, olijfolie, water of groentebouillon toevoegen

Dit pasta met avocadosaus recept maak ik met kleine tomaatjes, maïs en gebakken spekjes. Als je dit gerecht eens hebt geproefd dan weet ik zeker dat jij hem vaker gaat eten.

Ik leg je in dit pasta recept met avocado saus stap voor stap uit hoe je de avocado pastasaus heerlijk romig krijgt en vol van smaak.

Pasta met avocadosaus

Pasta met avocado-saus is een gerecht dat bestaat uit pasta met een saus gemaakt van avocado.

Er zijn verschillende manieren om de avocado saus te maken.

Je kunt bijvoorbeeld knoflook, citroensap, olijfolie, water of groentebouillon toevoegen aan de avocado en blenden tot het een gladde massa.

Daarnaast kun je variëren met kruiden, specerijen of andere ingrediënten. Denk dan aan basilicum, koriander, chilivlokken of pijnboompitten.

Als je de saus hebt gemaakt, kun je deze mengen met gekookte pasta en het gerecht warm serveren, eventueel garneren met extra kruiden of andere toppings naar smaak.

Je kunt ook proteïne toevoegen, zoals kip of garnalen, of serveren het met groenten.

Dat is het leuke van deze avocado pasta, je kunt experimenteren tot dat jij jouw favoriete avocado pastasaus hebt gemaakt.

Experimenteer zoals ik doe met gebakken spekjes die je als crunch toevoegt.

Pasta met avocadosaus

Ingrediënten

  • Pasta (spaghetti werk het beste maar wees zo vrij om een andere soort pasta te kiezen zoals ravioli)
  • Avocado’s
  • Maïs
  • Kerstomaatjes
  • Spekjes
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Italiaanse kruiden
  • Paprikapoeder
  • Uienpoeder
  • Snuf zout en peper

Pasta met avocado-saus maken

  1. Zet een pan op het vuur met water en een flinke snuf zout en breng alles aan de kook Voeg de pasta toe en kook de pasta al dente
  2. Pel de knoflook en snij in plakjes
  3. Pel de avocado’s, verwijder de pit en voeg het vruchtvlees toe aan een blender of keukenmachine
  4. Voeg er 2 eetlepels olijfolie aan toe en blend. Voeg er de plakjes knoflook, 1 theelepel paprika- en uienpoeder, Italiaanse kruiden, sap van een halve citroen aan toe en blend tot een gladde massa
  5. Is de avocadosaus te dik voeg er een halve soeplepel pastawater aan toe. Net hoe dik jij de saus wilt hebben
  6. Snij de tomaatjes doormidden en giet het blikje mais af
  7. Bak de spekjes in een koekenpan zodat ze knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier
  8. Giet de pasta maar zorg dat er een beetje pastawater in de pan blijft
  9. Voeg de avocadosaus toe aan de pasta met het water en roer alles goed door met een lepel zodat de avocado saus om de spaghetti heen zit
  10. Schep de spaghetti op een mooi bord, voeg er de tomaatjes en maïs aan toe en serveer direct

Optioneel: maak af met Italiaanse kruiden of basilicum

Varianten van pasta met avocadosaus

Ik maak deze avocado pasta-saus al een paar jaar en ik experimenteer graag met dit fantastische gerecht. Hieronder een paar variaties op de avocado pastasaus:

  • Bak de tomaatjes in een koekenpan met fijngesnipperde ui en bak op laag vuur met de deksel op de pan ± 15 minuten. Als alles zacht is geworden kun je 4 eetlepels pasta water toevoegen voor een tomatensaus.
  • Voeg tijdens het blenderen verse Italiaanse kruiden toe zoals basilicum, marjolein, tijm, oregano toe aan de avocadosaus.
  • Gebruik een deel van het vet van de spekjes om de tomaatjes in te bakken
  • Serveer met gebakken kippendijen, entrecote of extra groenten.

Alle antwoorden over: Pasta

Bereidingswijze

Pasta met avocadosaus
  1. Zet een pan op het vuur met water en een flinke snuf zout en breng alles aan de kook Voeg de pasta toe en kook de pasta al dente
  2. Pel de knoflook en snij in plakjes
  3. Pel de avocado's, verwijder de pit en voeg het vruchtvlees toe aan een blender of keukenmachine
  4. Voeg er 2 eetlepels olijfolie aan toe en blend. Voeg er de plakjes knoflook, 1 theelepel paprika- en uienpoeder, Italiaanse kruiden, sap van een halve citroen aan toe en blend tot een gladde massa
  5. Is de avocadosaus te dik voeg er een halve soeplepel pastawater aan toe. Net hoe dik jij de saus wilt hebben
  6. Snij de tomaatjes doormidden en giet het blikje mais af
  7. Bak de spekjes in een koekenpan zodat ze knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier
  8. Giet de pasta maar zorg dat er een beetje pastawater in de pan blijft
  9. Voeg de avocadosaus toe aan de pasta met het water en roer alles goed door met een lepel zodat de avocado saus om de spaghetti heen zit
  10. Schep de spaghetti op een mooi bord, voeg er de tomaatjes en mais aan toe en serveer direct
  11. Optioneel: maak af met Italiaanse kruiden of basilicum

Laat een reactie achter