Geen zin in sla, serveer de tonijnsalade dan in hardgekookte eieren, toast, bruschetta, uitgeholde tomaten...

Zelf tonijnsalade hapjes maken en serveren op romaine sla is echt super eenvoudig. Het tonijnsalade recept kun je naar eigen wens maken met mayo of deze vervangen door yoghurt, net wat jij of jouw gasten lekker vinden.

Deze salade met tonijn maak ik met lente-ui maar je kunt er ook voor kiezen om rode ui toe te voegen. Het leuke van deze slabootjes is dat je ze ook kunt vullen met andere ingrediënten dan de tonijnsalade. Denk dan bijvoorbeeld aan het vullen met kastanjechampignons, kipsalade of salade met garnalen.

Ingrediënten tonijnsalade hapjes

  • 2 blikje tonijn op water basis
  • Peterselie
  • Rode paprika
  • eieren
  • Stengel selderij
  • Stengel lente-ui
  • Fijngesneden groene appel (optioneel)

Dressing

  • Mayonaise of yoghurt
  • Dijon mosterd
  • Witte wijnazijn
  • Peper en zout

Hoe maak je tonijnsalade hapjes voor bij de borrel

Tonijnsalade hapjes met ei

Groenten snijden

Snij alle groenten fijn, zodat je bij elke hap alle ingrediënten proeft. Voeg de groenten toe aan een mengschaal

Tonijn uit blik

Open de blikjes en laat de tonijn uitlekken in een vergiet boven de wasbak. Haal de uitgelekte tonijn uitklaar met twee vorken en zet weg.

Eieren

In dit tonijnsalade hapjes recept voeg ik hardgekookte eieren toe. Zo maak je hardgekookte eieren. Daarna koel je de hardgekookte eieren in koud water. Pel ze en verdeel elk ei in partjes zo groot dat ze op het romaine sla hapje passen.

Dressing

In een kleine mengschaal voeg je de mayonaise of yoghurt toe. Voeg de Dijon mosterd, wijnazijn en zout en peper toe. Roer alles goed door en proef. Voeg naar wens meer van de dressing ingrediënten toe.

Tonijnsalade maken

Voeg nu de dressing toe aan de schaal met groenten en roer door. Voeg hieraan de tonijn uit blik en roer alles nogmaals goed door.

Romaine sla

Haal de buitenste bladen van de romaine sla en gebruikte als bootjes om er de tonijnsalade hapjes in te serveren. Leg alle blaadjes mooi neer op een borrelplank of serveerschaal. Je houd uiteindelijk wat kleine stukjes over. Gooi deze niet weg maar snij ze fijn en roer ze door de tonijnsalade.

Tonijnsalade hapjes bereiden

Alles is nu voorbereid, gekookt, gepeld, gesneden en doorgeroerd. Nu kun je de romaine sla bootjes gaan vullen met de tonijnsalade en elk borrelhapje afmaken met een stukje ei en een snuf peper en zout.

Serveren

Serveer de borrelplank met tonijnsalade hapjes samen met de andere hapjes voor bij de borrel.

Notities en tips voor de tonijnsalade hapjes

  • Varieer. Dat kan zowel met de slasoorten maar ook met de mayonaise en mosterd. Liever wat pittiger, kies voor srirachasaus i.p.v Dijon mosterd of witlof om de tonijnsalade in te serveren.
  • Deze tonijn hapjes kun je serveren tijdens de wijnproeverij die je thuis organiseert.
  • Heb je tonijnsalade over, beleg er de volgende dag je verse brood ermee.
  • Geen zin in sla, serveer de tonijnsalade dan in hardgekookte eieren, toast, bruschetta, uitgeholde tomaten, paprika, komkommer, wraps of wat jij of jouw gasten wel lekker vinden.
  • Gek op pasta, kook macaroni, laat het afkoelen en roer het door de tonijnsalade heen.

Andere borrelhapjes recepten:

Courgette muffins
Hartig kaasbrood
Kipkluifjes uit de oven
Teriyaki kipspiesjes
Aioli maken
Zelf knapperig brood bakken

Wrap hapjes

Veel Gestelde Vragen (2)

  • Is een tonijnsalade gezond?
  • Hoe lang kun je zelfgemaakte tonijnsalade bewaren?

Bereidingswijze

  1. Snij alle groenten fijn en voeg toe aan een grote schaal
  2. laat de tonijn uitlekken
  3. Kook hardgekookte eieren
  4. Voeg alle ingrediënten van de dressing toe aan een mengschaaltje en roer alles goed door
  5. Voeg nu de dressing toe aan de schaal met groenten en roer door
  6. Haal de buitenste bladen van de romaine sla en gebruik ze als bootjes
  7. Vul de sla met de tonijnsalade en maak elk hapje af met een stukje ei, snuf peper en zout
  8. Serveer de borrelplank met tonijnsalade hapjes samen met de andere hapjes

Laat een reactie achter